Home Nieuws Bodembedekkers
Bodembedekkers

Bodembedekkers

0
0

Wat zijn bodembedekkers?

Bodembedekkers zijn planten die in uw tuin in een korte periode grote oppervlakte kunnen bedekken. Het voordeel hiervan is dat u niet veel onkruid meer hoeft te wieden omdat de planten over het onkruid groeien en zo het onkruid verdrijven. Er zijn zowel hoge als lage bodembedekkers. Een zeer bekende bodembedekkende soort is de Pachysandra.

Welke soorten bodembedekkers zijn er?

Bij de plantsoorten die vallen onder de bodembedekkers wordt er veelal onderscheid gemaakt tussen groenblijvende en bladverliezende bodembedekkers. Hieronder staat een beschrijving van deze twee groepen.

Groenblijvende bodembedekkers

Een groen blijvende bodembedekker heeft het gehele jaar een groene kleur. Het is daarom bij veel mensen een geliefde soort omdat ook in de winterperiode uw tuin een groene kleur heeft. Daarnaast zijn de wintergroene bodembedekkers zeer effectief tegen onkruiden. Dit omdat ze het gehele jaar de ondergrond bedekken waardoor onkruiden geen groeimogelijkheden krijgen.

Bladverliezende bodembedekkers

Het nadeel van een bladverliezende bodembedekker is dat deze niet het gehele jaar een groene kleur aan uw tuin geeft. Daar tegenover staat wel dat je in de lente of zomer een zeer mooie bloeiperiode hebt. In deze periode ontstaan vaak talrijke bloemen in allerlei verschillende kleuren.

Veel mensen kiezen er voor om een combinatie van groenblijvende en bladverliezende bodembedekkers in hun tuin te plaatsen. Zo heeft men het gehele jaar een groene kleur in de tuin en in de lente en zomer ook de zeer mooi gekleurde bloemen.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close