Home Kunstgras Kunstgras soorten
Kunstgras soorten
0

Kunstgras soorten

0
0

Kunstgras soorten – welke soorten kennen we en welke onderlinge verschillen hebben ze? Het is voor u van belang vooraf een goede keuze te maken. Laat u vooraf goed en volledig informeren over welke soorten kunstgras het beste passen bij uw tuin of speelveld.

Welke soorten kunstgras kennen we?

Kunstgras wordt gefabriceerd voor verschillende doeleinden. Eén van die doeleinden kan bijvoorbeeld uw tuin zijn. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u als voorzitter van de hockeyvereniging op zoek bent naar een fantastisch kunstgrasveld. De soorten kunstgras onderscheiden we als volgt:

  • Kunstgras voor de tuin als siergazon
  • Kunstgras voor de tuin als speelgazon
  • Kunstgras voor het voetbal
  • Kunstgras voor het hockey

Wat zijn de onderlinge verschillen?

De verschillen tussen de verschillende soorten kunstgras zijn niet in één term te vangen. Er zijn meerdere aspecten die een belangrijke rol spelen bij het maken van de juiste keuze, namelijk:

  • Dichtheid
  • Kleur
  • Lengte
  • Bestemming

Per kunstgrassoort gaan we kijken naar de specifieke kenmerken en toepassingen. Na bestudering ervan moet het voor u duidelijk worden welk kunstgras uw persoonlijke wensen het verst benadert.

Kunstgras soorten – siergazon

Het siergazon kent een hoge dichtheid. Dit hoogpolige kunstgras beschikt over langere vezels die zich zeer dicht bij elkaar bevinden. Hierdoor lijkt het een kunstgras een mooi, vast en compact gazon dat nauwelijks van echt te onderscheiden is.

Kunstgras soorten – speelgazon

Het speelgazon beschikt over zeer sterke vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat ze rechtop blijven staan nadat ze zijn betreden door bijvoorbeeld spelende kinderen. De sierwaarde van een speelgazon is hoog, net als bij het siergazon.

Kunstgras soorten – hockeyveld

Waar je bij een sier- en speelgazon het kunstgras nauwelijks kunt onderscheiden van echt gras, is dat bij een hockeyveld niet het geval. Het verschil is overduidelijk. Het kunstgras is zelfs dusdanig gefabriceerd dat er een laagje water op blijft staan na het besproeien ervan. Dit laagje water is zeer gewenst om op een prettige wijze hockey te spelen op een kunstgrasveld.

Kunstgras soorten – voetbalveld

Nu het product kunstgrasveld voor voetbal enorm is verbeterd, merk je dat de populariteit toeneemt. Het is niet voor niets dat momenteel meerdere betaaldvoetbalclubs hun wedstrijden op kunstgras spelen. Vroeger was het veel te stroef, nu niet meer en ook de demping van het veld is alleen maar in positieve zin toegenomen.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close