Home Graszoden Graszoden leggen
Graszoden leggen
0

Graszoden leggen

0
0

De aanschaf van graszoden kan een hoop ergernis wegnemen. Misschien is het zo dat je je al jarenlang ergert aan het gazon in de achtertuin. Waarom groeit dat gras nou niet? Tja, als we dat eens wisten? In negen van de tien gevallen groeit het gras op de normale manier, zeker als je er de nodige zorg aan besteedt. Maar soms wil het toch niet lukken. Wat dan? Is graszoden leggen dan een optie?

Graszoden leggen – de voordelen

Het laten leggen van graszoden is een ideale optie. Het kent zoveel voordelen, dat je je wellicht afvraagt waarom je dat niet eerder hebt gedaan. In bovenstaande alinea spraken we van onwelwillend gras. Maar er zijn natuurlijk veel meer redenen om voor graszoden te kiezen.

1. Kwalitatief hoogwaardige graszoden – De graszoden die u koopt, zeker als u deze koopt bij Gras en Groen uit Den Bosch, zijn van een zeer goede kwaliteit. Voordat u ze koopt worden ze minimaal een jaar verzorgd en vertroeteld. Ze krijgen de juiste voeding, zon en schaduw en worden pas verkocht als de producent tevreden is. De grasmat die bij u in de tuin wordt gelegd, is dus helemaal gereed.

2. Geen onkruid – Tijdens het bewerken van de zoden, zorgt de producent dat er zich geen onkruiden bevinden in het gras. Mocht dat toevallig wel het geval zijn, dan wordt er onmiddellijk ingegrepen en wordt de zode alsnog helemaal onkruidvrij gemaakt. U kunt er dus zeker van zijn, dat de zoden die bij u worden afgeleverd volledig onkruidvrij zijn.

3. Als u gras zaait, bent u verplicht om nadien zo’n 6 tot 8 weken te wachten. Pas dan mag u het gras pas weer betreden. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar als u opgroeiende kinderen hebt en het is buiten een graad of 25, dan kan het lastig zijn om de kinderen van de grasmat te houden. Bij het leggen van graszoden hebt u dat probleem niet. Na 14 dagen – de graszoden moeten wel eerst de tijd krijgen om te hechten – kunt u het gras alweer betreden.

4. Onderhoud aan gras kan veel tijd kosten. Helemaal als het gras niet wil groeien. Je ergert je dood en het enige wat groeit is onkruid. Althans, zo lijkt het. Bij het leggen van graszoden is er nauwelijks onderhoud nodig. Je moet het wel bijhouden, maar dat is een stuk gemakkelijker als je met een perfecte grasmat een juiste start kunt maken.

5. Bijzaaien hoeft ook niet meer. Ook dat is veel tuinbezitters een doorn in het oog. Nadat je zes weken hebt gewacht na het handmatig inzaaien van de grond, blijkt dat er nog steeds open plekken in de grasmat aanwezig zijn. Vervolgens moet je ze bijzaaien om dus daarna wéér minimaal zes weken te wachten. Als de aangeschafte graszoden in orde zijn, hoeft u echt niet meer bij te zaaien.

Als u meer algemene informatie wilt over het leggen van graszoden, klik dan op Graszoden.

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close