Trampoline ingraven

Trampoline ingraven

Indien u een trampoline heeft aangeschaft, zijn er twee mogelijkheden met betrekking tot de plaatsing. U kunt hem op de grond plaatsen, of in de grond ingraven. Beide zijn door u zelf uit te voeren. Het is vooral een kwestie van de juiste materialen, instructies en logisch werken. Trampoline ingraven – het hoeft niet moeilijk te zijn.

Trampoline ingraven – welke voordelen heeft het?

Voordat u de keuze maakt om de trampoline daadwerkelijk in te graven, is het wellicht handig eerst te kijken of het voldoende voordeel oplevert. De voordelen van het ingraven staan hieronder op een rij:

  • Past beter in de tuin
  • Veiliger in gebruik
  • Eenvoudiger te gebruiken
  • Meer mogelijkheden

Past beter in de tuin

Een trampoline is vaak geen verfraaiing van de tuin. Door de trampoline lager in de grond te plaatsen, staat de trampoline minder lelijk in het zicht. Door eventueel planten voor de zichtlijn te plaatsen, valt de trampoline helemaal weg.

Veiliger in gebruik

Door de hoogte van de trampoline ten opzichte van de omliggende grond te verkleinen, wordt het risico op ongelukken ook een stuk kleiner. Ook het risico dat kinderen met hun hoofd tegen de trampoline rennen, fietsen of springen wordt weggenomen.

Eenvoudiger te gebruiken

Kleine kinderen kunnen moeite hebben om op de hoge trampoline te klimmen. Een ingegraven trampoline heeft dit probleem niet. Kinderen kunnen eenvoudig zonder hulp of geklauter de trampoline op.

Meer mogelijkheden

Spelende kinderen hebben meer mogelijkheden in het gebruiken van de trampoline. De trampoline wordt nu onderdeel van speelruimten als een gazon of kunstgras.

Trampoline ingraven – instructies

Hieronder leest u een uitgebreide instructie waarmee u perfect een trampoline kunt ingraven. Kijk ook eens op Inground trampolines. Daar vindt u informatie over een variant op de het trampoline ingraven.

Voorbereidingen

De voorbereiding op de trampoline ingraven bestaat uit een aantal stappen. Bij deze stappen is het raadzaam het volgende lijstje af te werken.

  • Gereedschap
  • Materiaal

Welke gereedschappen heeft u nodig?

  • Schep
  • Minigraafmachine (voordelen staan hieronder beschreven)
  • Kruiwagen
  • Rubberen hamer
  • Waterpas
  • Hark
  • Gereedschappen voor het aftimmeren van de zijkant zoals schroevendraaiers, grondboor en een zaag.

Minigraafmachine – de voordelen

Het gevaar bij het graven van een kuil of een gat zit ‘m vooral in de hoeveelheid werk. Voor een trampoline lijkt het benodigde gat niet zo groot. En dat is nou net waar veel mensen zich in vergissen. Een minigraafmachine kunt u eenvoudig huren. We benoemen enkele voordelen van de minigraafmachine:

  • Minigraafmachine is eenvoudig te bedienen
  • Grote hoeveelheden grond kunnen snel worden verplaatst
  • Hernia of andere lichamelijke ongemakken worden vermeden

Welke materialen heeft u nodig?

Voor het ingraven van de trampoline heeft u materialen nodig voor het aftimmeren van de zijkanten van de kuil. Doet u dat niet, dan is er een groot risico dat zijkanten instorten. Het gat zal op ten duur niet meer diep genoeg zijn en omliggende bestrating, gazon of kunstgras zullen gaan verzakken.

Neem voor het aftimmeren van de zijkant de volgende materialen:

  • Houten palen, voor elke poot van de trampoline één
  • Planken, genoeg om tussen elke paal een hoogte van 60 centimeter af te timmeren

Andere materialen zijn de tegels waarop de poten van de trampoline komen te staan. Door de trampolinepoten op tegels te plaatsen, zal de trampoline niet verder wegzakken. De hoogte waarop de trampoline is afgesteld zal dan intact blijven. Ook zal de trampoline waterpas blijven staan.

Opbouwen van de trampoline

De volgende stap is het opbouwen van de trampoline. Hiervoor verwijs ik u door naar de handleiding of naar de pagina Het opbouwen van een trampoline. Er zijn teveel verschillende trampolines om hier goede instructies te geven. Het beste is de handleiding eerst goed door te nemen, vervolgens beginnen en nogmaals stap voor stap de handleiding volgen.

Het maken van een kuil voor de trampoline

Voor het maken van een gat volgt u de volgende stappen:

  1. Plaats de trampoline op juiste plaats
  2. Steek met een schep vlak langs de buitenste rand van de trampoline, doe dit helemaal rondom de trampoline
  3. Verwijder de trampoline van de gemarkeerde plaats
  4. Graaf het gat uit tot een diepte die 30 centimeter minder is dan de hoogte van de trampoline
  5. Gooi de bodem van de kuil vlak.

Het plaatsen van de trampoline

Als laatste stap gaan we de trampoline in de kuil plaatsen. Als het rondsteken goed is gebeurd, is deze laatste stap vrij eenvoudig. De laatste werkzaamheden zijn:

  • Egaliseren van de bodem
  • Plaatsen van tegels
  • Waterpas stellen tegels
  • Plaatsen trampoline
  • Vastzetten van de poten
  • Testen trampoline

Egaliseren van de bodem

Nadat de kuil bij eerdere stappen vlak is gemaakt, gaan we deze nu volledig egaliseren. Hark de grond los en maak deze vlak met een waterpas.

Plaatsen van tegels

Plaats tegels op de bodem, daar waar de poten van de trampoline komen te staan. Je kunt een lichte afdruk maken door de trampoline in de kuil te laten zakken. Na het zetten van een afdruk haal je deze er weer uit.

Waterpas leggen van de tegels

Plaats een waterpas op de verschillende tegels om te kijken of ze waterpas liggen ten opzichte van elkaar. Gebruik een rubberen hamer om de tegels te laten zakken en vast te leggen.

Plaatsen van de trampoline

Laat de trampoline in het gat zakken. Belangrijk is dat de poten op de juiste plek komen te staan, dus op de daarvoor gestelde tegels.

Vastzetten van de poten

Vaak zijn er grondpennen meegeleverd waarmee je de poten verankert in de grond. Gebruik deze zodat de trampoline niet mee omhoog veert tijdens het springen. Bedek de poten met een laagje zand voor extra stabiliteit.

Testen trampoline

Veel plezier van uw trampoline. Hij is nu klaar om te gebruiken! Kijk voor algemene info ook eens op de pagina Trampoline.