HomeTuinaanlegVlonders met onzichtbaar schroefsysteem

Vlonders met onzichtbaar schroefsysteem

Vlonder populair in Nederland

Houten vlonders worden veel gebruikt in Nederlandse tuinen. Er zijn veel verschillende soorten hout en bevestigingssystemen op de markt. Een upcoming trend zijn vlonders waarbij de planken zo worden gemonteerd dat de schroeven onzichtbaar zijn. Maar hoe werkt dit systeem en welke houtsoorten zijn hiervoor geschikt?

Onzichtbaar schroeven

Bij het monteren van een vlonder waarbij de schroeven onzichtbaar zijn wordt gewerkt met clips. Er wordt allereerst een onder constructie gebouwd zoals bij elke andere vlonder. Vervolgens worden op de onderregels clips geschroefd. De planken die gebruikt worden zijn vooraf geprofileerd, zodat de clips in de plank vallen. Op deze manier wordt de vlonder volledig gemonteerd zodat een stevig geheel ontstaat. Het resultaat van onzichtbaar schroeven is een esthetische, gladde afwerking. Daarnaast is het eenvoudig en zonder extra hulpmiddelen te monteren. Tenslotte is een nette randafwerking mogelijk door het gebruik van begin- en eindclips. De clips en de schroeven zijn geproduceerd uit roest vrij staal en creëren regelmatige voegen van zo’n 6 a 7 millimeter.

Kokoshout

Kokoshout is een alternatieve oplossing voor tropisch hardhout. Vervaardigd uit de stam van de kokospalm afkomstig uit duurzaam beheerde plantages in Maleisië hebben deze 100 procent massieve planken uitzonderlijke eigenschappen. Natuurlijk mooi en geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. De opbouw van het kokoshout en de talrijke aders aan het oppervlak geven deze planken een unieke tint.

Een reeks testen voor buitentoepassingen hebben bewezen dat kokoshout uitstekend scoort op alle essentiële criteria. Een ideale oplossing voor de vloerbekleding van terrassen en gevelbekleding in de buitenruimte tegen betaalbare prijzen. De uitzonderlijke hardheid zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen insecten en schimmels.

Vroeger, als de kokosboom onvruchtbaar geworden was werden deze bomen omgezaagd en vernietigd om plaats te maken voor nieuwe aanplant. Nu geven wij deze stammen een tweede leven; ze worden gekapt, gedroogd en bezaagd tot terrasplanken. Een ecologische productie maar zeker ook een economische meerwaarde voor de betreffende bevolking van Maleisië.

Ook kan een LED Board, met hetzelfde profiel als de kokosplank, als verlichtingsstrook worden ingebouwd. Een mooie combinatie van natuurlijk hout en lichttechniek.

Montage

De montage van composiet is essentieel voor het succes. Wanneer een kwalitatief goed product op een verkeerde manier wordt bevestigd kan een lange levensduur niet worden gegarandeerd. Daarom wordt geadviseerd om een vakman te raadplegen. Deze kan op locatie beoordelen welke bevestigingsmaterialen er moeten worden gebruikt en hoe de composiet gemonteerd moet worden.

Ga voor uitgebreide productinformatie naar www.vlonder-planken.eu of bel 0488-442867.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten