20.1 C
Utrecht
HomeKunstgrasKunstgras blog

Kunstgras blog

Waar is kunstgras van gemaakt?

Er zijn verschillende soorten kunstgras op de markt met ieder zijn eigen samenstelling. De samenstelling en kwaliteit van de gebruikte producten bepalen vaak de prijs. Daarnaast verschilt de samenstelling van het materiaal per gebruiksfunctie. Zo heeft een kunstgrasmat dat op een voetbal- of hockeyveld wordt aangelegd een andere samenstelling dan wanneer het als siergazon wordt aangelegd.

Veelal wordt het gemaakt uit kunststofvezels die machinaal in een onderliggende mat worden gedrukt. Dit proces herhaalt zich totdat er een volledige grasmat ontstaat. De samenstelling van de kunststofvezels bepalen grotendeels de kwaliteit van de grasmat. Bij voetbalvelden wordt er na de plaatsing van de kunstgrasmat vaak rubber korrels overheen gestrooid. Deze korrels zorgen ervoor dat kunstgrasvezels goed overeind blijven staan. Daarnaast beschermen deze korrels het gras tegen slijtage.

Waar kunt u het voor gebruiken?

Het kan zowel gebruikt worden bij de aanleg van een siergazon en sportvelden. Daarnaast worden er soms kunstgrasvelden aangelegd op golf greens. Voordat u kunstgras gaat aanschaffen, dient u van te voren te bekijken welke functie het moet gaan vervullen. Er zijn overigens diverse soorten kunstgras verkrijgbaar. Laat u van tevoren goed informeren over welke soort het best bij u past.

Wat is de levensduur?

De levensduur van uw kunstgrasmat is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit. Bij aanschaf van een mat moet u altijd kijken naar de garantie die een bedrijf geeft bij de aanleg ervan. Is de garantie op uw kunstgrasmat 10 jaar of meer, dan heeft u waarschijnlijk te maken met een kwalitatief goede mat.

Over het algemeen gaan kunstgrasmatten vele jaren mee. Om de levensduur te verlengen, dient men de kunstgrasmat goed te onderhouden. Hieronder staan enkele tips om het in optimale conditie te houden.

  • Zorg ervoor dat u uw kunstgrasmat goed schoonhoudt en regelmatig ontdoet van blad en ander afval.
  • Borstel het kunstgras regelmatig op, zodat het niet plat gaat liggen.
  • Strooi er af en toe zand op, dit draagt bij aan de stevigheid van de mat.

Heeft u een kwalitatief goede kunstgrasmat gekocht en onderhoudt u deze mat goed, dan kunt u daar jarenlang plezier van hebben. Er valt veel te vertellen over dit onderwerp. Mocht u interesse hebben in bijvoorbeeld de geschiedenis van kunstgras, kijk dan eens op de betreffende pagina.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten