HomeGraszodenGraszoden leggen

Graszoden leggen

De aanschaf van graszoden kan een hoop ergernis wegnemen. Misschien is het zo dat je je al jarenlang ergert aan het gazon in de achtertuin. Waarom groeit dat gras nou niet? Tja, als we dat eens wisten? In negen van de tien gevallen groeit het gras op de normale manier, zeker als je er de nodige zorg aan besteedt. Maar soms wil het toch niet lukken. Wat dan? Is graszoden leggen dan een optie?

Graszoden leggen – de voordelen

Het laten leggen van graszoden is een ideale optie. Het kent zoveel voordelen, dat je je wellicht afvraagt waarom je dat niet eerder hebt gedaan. In bovenstaande alinea spraken we van onwelwillend gras. Maar er zijn natuurlijk veel meer redenen om voor graszoden te kiezen.

1. Kwalitatief hoogwaardige graszoden – De graszoden die u koopt, zeker als u deze laat leveren via Grasleveren.nl uit Oisterwijk (Tilburg), zijn van een zeer goede kwaliteit. Voordat u ze koopt worden ze minimaal een jaar verzorgd en vertroeteld. Ze krijgen de juiste voeding, zon en schaduw en worden pas verkocht als de producent tevreden is. De grasmat die bij u in de tuin wordt gelegd, is dus helemaal gereed.

2. Geen onkruid – Tijdens het bewerken van de zoden, zorgt de producent dat er zich geen onkruiden bevinden in het gras. Mocht dat toevallig wel het geval zijn, dan wordt er onmiddellijk ingegrepen en wordt de zode alsnog helemaal onkruidvrij gemaakt. U kunt er dus zeker van zijn, dat de zoden die bij u worden afgeleverd volledig onkruidvrij zijn.

3. Als u gras zaait, bent u verplicht om nadien zo’n 6 tot 8 weken te wachten. Pas dan mag u het gras pas weer betreden. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar als u opgroeiende kinderen hebt en het is buiten een graad of 25, dan kan het lastig zijn om de kinderen van de grasmat te houden. Bij het leggen van graszoden hebt u dat probleem niet. Na 14 dagen – de graszoden moeten wel eerst de tijd krijgen om te hechten – kunt u het gras alweer betreden.

4. Onderhoud aan gras kan veel tijd kosten. Helemaal als het gras niet wil groeien. Je ergert je dood en het enige wat groeit is onkruid. Althans, zo lijkt het. Bij het leggen van graszoden is er nauwelijks onderhoud nodig. Je moet het wel bijhouden, maar dat is een stuk gemakkelijker als je met een perfecte grasmat een juiste start kunt maken.

5. Bijzaaien hoeft ook niet meer. Ook dat is veel tuinbezitters een doorn in het oog. Nadat je zes weken hebt gewacht na het handmatig inzaaien van de grond, blijkt dat er nog steeds open plekken in de grasmat aanwezig zijn. Vervolgens moet je ze bijzaaien om dus daarna wéér minimaal zes weken te wachten. Als de aangeschafte graszoden in orde zijn, hoeft u echt niet meer bij te zaaien.

Als u meer algemene informatie wilt over het leggen van graszoden, klik dan op Graszoden.

Vorig artikel
Volgend artikel

1 REACTIE

 1. beste,

  ik heb 2-3 maanden geleden graszoden gelgd alle stappen die jullie beschrijven gevolgd. alleen heb ik het gras niet gemaaid omdat ik hrt prachtig vond dat hrt wat langer was. uiteindelijk toch gemaid en sindsdien bruine plekken en blijkt niet goed te zijn geworteld. heb extra mestkorrels gestrooid maar lijkt niet helpen.
  wat is jullie advies?
  gaat dit nog goedkomen?
  hartelijke groet,
  dorothee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten