1. Home
  2. Algemeen
  3. Grasmat onderhouden
Grasmat onderhouden

Grasmat onderhouden

539
0

De onderhoudstaken voor de verzorging van een grasmat?

Na de aanleg van uw gazon kunt u zich richten op het onderhoud van uw grasmat. Een gezonde basis voor uw gazon zal u echter tijd besparen op het gazononderhoud. Check of uw basis goed is. Na de aanleg van het gazon begint het gazononderhoud.

Gras maaien

Het maaiseizoen loopt van maart tot en met november. Maai het echter niet te kort bij hitte of bij nachtvorst. U dient het gras minimaal éénmaal per week te maaien. Tijdens de groeispurt (ongeveer juni tot september) het beste tweemaal in de week. Zorg voor een scherp maaiblad.

Gazon bemesten

Regelmatig bemesten is noodzakelijk, Vanaf maart tot ongeveer half september. Bemest niet laat in het seizoen, want dan ontstaan er schadelijke schimmels. De frequentie is afhankelijk van uw bodemgesteldheid en de meststof die u gebruikt. Tussen november en februari kunt u het gazon verrijken met kalk

Sproeien

In droge of extreem warme periodes is het van groot belang dat u het gazon voldoende water geeft, maar weer niet zoveel, dat er plassen water op blijven staan.
Licht/ schaduw, grondsoort en wind zijn van grote invloed op de nodige hoeveelheid.

Onkruid bestrijden

Onkruid ontsiert uw gazon en veel soorten breiden zich uit wanneer zij ongemoeid hun gang kunnen gaan. Bestrijding is dus noodzakelijk om de sierwaarde van uw gazon te behouden.
Bestrijding dient direct plaats te vinden zodra u het constateert in uw gazon.
Wanneer uw gazononderhoud op de juiste manier en tijd wordt uitgevoerd is er normaal gesproken weinig ruimte voor onkruid om zich te nestelen.
Penwortelende paardenbloemen en weegbree dienen handmatig te worden uitgestoken. De penwortel dient in zijn geheel verwijderd te worden. Onkruiden zoals klaver en madeliefjes kunnen vaak met een gecombineerde meststof worden bestreden.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close