1. Home
  2. Artikelen
  3. in
  4. beeld
  5. Kikkerdril
Kikkerdril

Kikkerdril

1
0

Afgelopen week moest ik ’s avonds uitwijken voor een overstekende bruine kikker. En de afgelopen dagen zag ik al geregeld wat kikkers onderduiken als ik mijn vijver benaderde. Natuurlijk wist ik wel dat mijn vijver in trek is gezien het kikkerdril van de afgelopen jaren. Maar vanmorgen was het resultaat van de populariteit ook te zien. Drie grote hompen met kikkerdril lagen vers te glanzen in de ochtend zon, niet eerder trof ik zoveel kikkerdril aan als dit jaar.

De afgelopen jaren waren de vissen  uit mijn vijver er als de “kippen” bij om de kikkervisjes te verorberen. Vandaar dat ik een afscheiding heb gemaakt van vijverplanten en wat keien. Ruimte voor de vissen om erin te komen is er niet meer. Hopelijk blijven de kikkervissen in hun veilige zone en bied ik zo het leven aan veel bruine kikkers. Zo blijkt maar weer dat een kleine aanpassing kan zorgen voor een veilig onderkomen.

Door dit resultaat hoop ik dat over een aantal weken ook de groene kikker mijn vijver als paar plek gaat zien. Ik kijk nu al uit naar het nachtelijk gebrul dat mijn tuin zal gaan vullen!

Bent u benieuwd welke dieren u rond en in de vijver kunt aantreffen? Kijk dan op de pagina over Dieren in en rond de vijver

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close