1. Home
  2. Algemeen
  3. Landelijke compostdag 2014
Landelijke compostdag 2014

Landelijke compostdag 2014

0
0

Elk jaar bedanken bedrijven en overheid de particulieren voor het gescheiden inzamelen van het afval. Dit wordt gedaan door het gratis uitdelen van compost. Dit jaar is deze landelijke compostdag op 22 maart. Bij veel gemeente werven kan er dan compost gratis worden afgehaald. Ideaal voor de tuinbezitters die hun tuin nog niet van nieuwe meststoffen hebben voorzien! Wel wordt u verzocht om zelf materialen mee te nemen om de compost in mee te nemen. De compost ligt los en is dus niet zoals in het tuincentrum verpakt in zakken.

Waar kunt u compost voor gebruiken?

Om de planten van voldoende voeding te voorzien kunt u compost toedienen. Compost bestaat uit plantaardige resten die door allerlei micro organismen zijn verteerd. Het is donker bruin van kleur en ruikt naar bosgrond. Composteren kunt u ook thuis door middel van het aanleggen van een composthoop. Wilt u weten hoe u dit doet? lees dan verder op de pagina Composthoop aanleggen.

Wilt u er achter komen waar u de compost kunt ophalen? Op onderstaande website staat alle informatie ook over gemeenten die meedoen!

Meer informatie over de landelijke compostdag 2014 vindt u op de volgende website: http://www.compostdag.nl/

Meer informatie over het bemesten en dus verbeteren van de grond vindt u op de volgende pagina: Grond verbeteren

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close