1. Home
  2. Algemeen
  3. Tuinonderhoud
Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

13
1

Een compleet nieuwe tuin kost veel tijd en geld. Door een tuin goed te onderhouden en door de juiste tips kan uw tuin mooi blijven.

Iedere tuin verdiend het om verzorgd

Heeft uw tuin er beter bij gelegen? Dan is goed tuinonderhoud erg belangrijk. Want wat mooi is moet mooi blijven. Door een tuin goed te onderhouden en door de juiste werkzaamheden blijft uw tuin mooi en representatief! In dit artikel geven wij je waardevolle tips en adviezen over het onderhouden van je tuin.

Onkruid bestrijden

In de winter lijkt het overbodig om onkruid te verwijderen maar dat is het zeker niet. Vooral als het in ’s winters boven nul blijft groeit onkruid lekker door. Dus maak je rondje in de winter ook en je zult er in de zomer minder last van hebben.

Bodemvoeding

Planten leven niet alleen van water, ze hebben ook voedingsstoffen nodig. In een natuurlijke omgeving zorgen gevallen bladeren en afgestoven planten voor het tuinonderhoud. Insecten, wormen en bacteriën consumeren de bodem dan als compost en maken er voedingstoffen van zoals schimmels. In tuinen worden deze bladeren en plantenresten weggehaald waardoor de voedingstoffen uit de grond verdwijnen. Om deze reden is het belangrijk dat kunstmatige voeding wordt toegevoegd.

Snoeien en knippen

Het snoeien en knippen van planten is belangrijk, maar ook best spannend. Want wanneer mag je eigenlijk snoeien en waarom is het zo belangrijk? De belangrijkste redenen om te snoeien zijn:
de stimulatie van de bloei- en vruchtvorming, je verwijderd zieke en afgestorven takken, uitgebloeide bloemen en takken krijgen een tweede kans om weer te bloeien en je creëert meer licht en ruimte zodat je plant zich beter kan ontwikkelen.

Wanneer mag ik snoeien?

  •  Beperkt snoeien en het uitdunnen van takken mag in elk seizoen met mate.
  •  Snoei bomen of planten met dikke takken waaraan bloemen komen in de late winter of het vroege voorjaar.
  •  Snoei bomen of planten met vruchten of bloemen die aan takken groeien meteen na de bloei of oogst.
  •  Hagen kun je het beste snoeien in april en augustus.
  •  Verliezen je struiken en bomen veel vocht tijdens het snoeien? Dan kun je deze gewassen het beste aan het begin van het jaar snoeien.
  •  Als het heel droog is of als het vriest is mag je de struiken en bomen nooit snoeien.

Vragen over Tuinonderhoud
Heeft u vragen over tuinonderhoud of heeft u hier zelf geen zin of tijd voor? Laat het onderhoud van uw tuin dan over aan een professional. In Nederland zijn er verschillen hoveniersbedrijven te vinden die deze werkzaamheden graag van je overnemen.

Bron:

Het Klaverblad

Comment(1)

  1. Hartelijk dank voor dit artikel! Een verzorgde tuin is natuurlijk prettig om aan te zien en kun je tevens lekker in ontspannen. Het onderhouden vergt wel wat tijd maar het is waard.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close