Home Tuinverlichting Buitenverlichting

Buitenverlichting

Buitenverlichting

Buitenverlichting geeft extra waarde aan uw tuin. Of het nu de voor- of achtertuin betreft, met de juiste verlichting kunnen fraaie accenten worden gelegd. Uw tuin krijgt een nog mooiere en professionelere uitstraling. “Maar hoe begin ik?” Dat is een goeie vraag. Helaas wordt dit prille stadium nogal eens overgeslagen. De juiste buitenverlichting in uw tuin begint met een zogenaamd lichtplan. Welke verlichting past bij mijn tuin en waar ga ik deze plaatsen?

Bovenstaande vraag behoeft een passend antwoord. Voordat u begint met het kopen en aanleggen van buitenverlichting, moeten veel vragen al zijn beantwoord. Bijvoorbeeld: welke soort buitenverlichting is er? Welke verlichting past bij mijn tuin? Kies ik voor led verlichting of juist niet? En zou het gebruik van verschillende kleuren bij mijn tuin passen? U merkt het. Het vergt enige voorbereiding. De meest gangbare soorten buitenverlichting zetten we voor u op een rijtje.

Buitenverlichting – welke soorten kennen we?

De soort buitenverlichting die u kiest, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Willen we licht van bovenaf, van de zijkant of juist vanaf de grond? De ene kiest daarom voor wandverlichting aan de schutting, de ander geeft de voorkeur aan geïntegreerd licht in het grint of tussen de tegels. Weer een ander wil graag led verlichting in de overkapping geplaatst zien of juist een combinatie van de hierboven genoemde mogelijkheden.

Enkele interessante vormen van buitenverlichting voor u:

1. Buitenlampen

2. Led verlichting buiten

3. Tuinverlichting zonne-energie

4. Inbouwspots buiten

 

Buitenverlichting – waar moet ik voor kiezen?

De keuze voor de soort buitenverlichting is vooral afhankelijk van het doel. Wat wilt u verlichten? De pizza-oven achter in de tuin? Of die mooie zonnewijzer die aan de muur hangt? Vaak zijn led spotjes hiervoor uitermate geschikt. Om een pad te markeren zijn bijvoorbeeld lichtpaaltjes weer uitermate geschikt. Het is een keuze die uzelf dient te maken. Wat wil ik en waar is het voor? Maak daarin een juiste afweging.

Bent u er nog niet helemaal uit? Kijk dan eens op de pagina’s Tuinverlichting of Tuinontwerp Algemeen. Daar vindt u algemene informatie over tuinverlichting en tuinontwerpen. Misschien dat dat u verder op weg helpt.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close