Home Tuinverlichting Led verlichting buiten

Led verlichting buiten

Led verlichting buiten

Er is al veel verteld over led verlichting. Iedereen heeft het er weleens over. “Goh, dat is prachtig.” Led verlichting is momenteel ongekend populair. Zowel voor binnen- als voor buitenverlichting zijn de mogelijkheden dan ook eindeloos. De laatste jaren stappen veel mensen over van de gangbare gloeilamp naar de populaire led lamp. Led verlichting buiten – aangenaam, functioneel en betaalbaar.

Om u enigszins op weg te helpen, zijn er diverse links die u verder helpen. Hebt u interesse in juist inbouwspots met led verlichting, kijk dan eens op Inbouwspots buiten. Wilt u verlichting  in uw tuin op zonne-energie, dan vertellen wij u daarover meer via Tuinverlichting zonne-energie.

Led verlichting – wat is het?

De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode. Wat deze Engelstalige benaming exact betekent, laten we even achterwege. Het wezenlijke verschil met de gloeilamp is dat led verlichting een elektronische lichtbron is die geen gebruikmaakt van verbranding. Led verlichting bestaat al meer dan 100 jaar, maar kende pas in de jaren negentig haar opmars.

Led verlichting buiten – de populariteit

Het lijkt of de led verlichting twee decennia geleden opnieuw is uitgevonden. De populariteit steeg plots enorm. Dat kwam omdat deze vorm van verlichting ineens betaalbaar werd. Tevens was in die jaren led verlichting verkrijgbaar in meerdere kleuren. De opmars is destijds begonnen en is eigenlijk nooit meer opgehouden.

Led verlichting buiten – zowel in voor- als achtertuin

Niet alleen binnenshuis zorgt led verlichting voor een aangename sfeer. Led verlichting buiten kent meerdere functies. Het kan puur functioneel zijn. Bijvoorbeeld: u zit ’s avonds onder de nieuwe overkapping en wil graag een boekje lezen. Of u wilt simpelweg een buitenlamp die aanspringt als u later op de avond thuiskomt. Dan is een mooi led spotje zeer gewenst. Tevens verhoogt het de veiligheid in uw tuin, waarbij u ook nog eens zelf de lichtdosering kunt bepalen.

Wilt u alleen sfeerverhogende verlichting in uw tuin? Ook dat is mogelijk met led verlichting buiten. Sterker nog: het is uitermate geschikt om accenten aan te brengen en bepaalde aspecten extra te belichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi ornament dat achter in de tuin staat. Of u wilt uw vijver extra cachet meegeven; het kan allemaal met het aanbrengen van led verlichting in uw voor- of achtertuin. Wat het doel ook is; het aanbrengen van led verlichting is eenvoudig. En wilt u graag een kleurtje in de tuin? Pak gekleurde folie en plaats deze over de lamp. Uw tuin krijgt direct een nieuwe look.

Led verlichting is er natuurlijk niet voor niets gekomen. Ooit is een discussie op gang gekomen over de voor- en nadelen van de gloeilamp en de aloude tl-buis. Uiteindelijk bleken deze niet goed te zijn voor het milieu. Om het milieu wat minder te belasten, zou er dus snel een duurzamer product moeten komen. Dat werd led verlichting. Het bleek niet alleen duurzamer, maar had ook nog eens een energiebesparende functie.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close