20.1 C
Utrecht

Kikkerdril

Afgelopen week moest ik ’s avonds uitwijken voor een overstekende bruine kikker. En de afgelopen dagen zag ik al geregeld wat kikkers onderduiken als ik mijn vijver benaderde. Natuurlijk wist ik wel dat mijn vijver in trek is gezien het kikkerdril van de afgelopen jaren. Maar vanmorgen was het resultaat van de populariteit ook te zien. Drie grote hompen met kikkerdril lagen vers te glanzen in de ochtend zon, niet eerder trof ik zoveel kikkerdril aan als dit jaar.

De afgelopen jaren waren de vissen  uit mijn vijver er als de “kippen” bij om de kikkervisjes te verorberen. Vandaar dat ik een afscheiding heb gemaakt van vijverplanten en wat keien. Ruimte voor de vissen om erin te komen is er niet meer. Hopelijk blijven de kikkervissen in hun veilige zone en bied ik zo het leven aan veel bruine kikkers. Zo blijkt maar weer dat een kleine aanpassing kan zorgen voor een veilig onderkomen.

Door dit resultaat hoop ik dat over een aantal weken ook de groene kikker mijn vijver als paar plek gaat zien. Ik kijk nu al uit naar het nachtelijk gebrul dat mijn tuin zal gaan vullen!

Bent u benieuwd welke dieren u rond en in de vijver kunt aantreffen? Kijk dan op de pagina over Dieren in en rond de vijver

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten