Kikkerdril

Afgelopen week moest ik ’s avonds uitwijken voor een overstekende bruine kikker. En de afgelopen dagen zag ik al geregeld wat kikkers onderduiken als ik mijn vijver benaderde. Natuurlijk wist ik wel dat mijn vijver in trek is gezien het kikkerdril van de afgelopen jaren. Maar vanmorgen was het resultaat van de populariteit ook te zien. Drie grote hompen met kikkerdril lagen vers te glanzen in de ochtend zon, niet eerder trof ik zoveel kikkerdril aan als dit jaar.

De afgelopen jaren waren de vissen  uit mijn vijver er als de “kippen” bij om de kikkervisjes te verorberen. Vandaar dat ik een afscheiding heb gemaakt van vijverplanten en wat keien. Ruimte voor de vissen om erin te komen is er niet meer. Hopelijk blijven de kikkervissen in hun veilige zone en bied ik zo het leven aan veel bruine kikkers. Zo blijkt maar weer dat een kleine aanpassing kan zorgen voor een veilig onderkomen.

Door dit resultaat hoop ik dat over een aantal weken ook de groene kikker mijn vijver als paar plek gaat zien. Ik kijk nu al uit naar het nachtelijk gebrul dat mijn tuin zal gaan vullen!

Bent u benieuwd welke dieren u rond en in de vijver kunt aantreffen? Kijk dan op de pagina over Dieren in en rond de vijver

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten