Tuinplanten

Tuinplanten

Kijkt u toch ook telkens uit naar het volgende seizoen? Juist die levendigheid, zorgt ervoor, dat u telkens in een andere tuin in de juiste sfeer kunt komen. Na een mooi winters sneeuwdek in uw tuin, het voeren van de overwinterende vogels, stropen we de mouwen op voor de grote schoonmaak. Het verwijderen van rommeltjes, het bemesten en het weer in orde maken van de nestkastjes want het voorjaar komt er aan! Na het ontspruiten de jonge blaadjes storten we ons in de zwoele zomeravonden, onder het genot van een verfrissend drankje en de geur van de vele bloemen. Het nazomeren richting herfst, waarop de meest intense kleuren verschijnen, het blad van groen naar geel en rood gaat en we de buitenkachel langzaamaan moeten uitdoven voor zijn winterslaap. Het winterklaar maken van uw tuin, door het blad te verzamelen, vogel- en insectenhoekjes maken, om hen een beschutte warme winterplek te gunnen. Net als het bedekken van kwetsbare planten en hun wortels, zodat we er in het voorjaar weer volop van kunnen gaan genieten. Want een tuin met alleen maar tegels is geen tuin! Hoe klein ook. Er zijn planten in allerlei gedaantes en kleuren nodig om een stuk grond een tuin te laten heten.

Het gebruik van planten in de tuin is eigenlijk belangrijker voor de sfeer dan de harde elementen die gebruikt worden. Waar de harde elementen het hele jaar door voor hetzelfde beeld zorgen, brengen de planten de tuin echt tot leven door hun vorm, kleur en geur.

Planten die in hun groei nieuwe uitlopers maken en gedurende de seizoenen nieuw blad ontwikkelen of juist laten vallen geven een extra dimensie aan een tuin. Dat zorgt ervoor dat je continu wordt getriggerd om een kijkje te nemen in je tuin.

Bloemen hebben een nog grotere aantrekkingskracht op ons. De kleurenpracht die de planten tentoonstellen maken het tot een genot om ieder jaar weer de verschillende planten in bloei te zien komen. De insecten, als bijen die op de geurige bloemen afkomen zorgen, met name in de zomer, voor een mooi schouwspel.

Vaak bieden de bomen, heesters en heggetjes voor onderdak aan diverse soorten tuinvogels. Deze planten zijn onmisbaar als u in de winter vanachter het raam wilt genieten van de vogeltjes die op uw vetbollen afkomen.

Voor meer informatie over de diverse plantensoorten kunt u via het menu navigeren naar de groep planten of specifieke soort die u zoekt.

In de ondersteunende pagina’s komt u meer te weten