Home Snoeien

Snoeien

Snoeien

Het snoeien van bomen en struiken kan eigenlijk iedereen. Belangrijk is vooral enige voorbereiding. U moet op de hoogte zijn welke planten u snoeit. Ook goed gereedschap is een vereiste.

Plantensoorten

Elke planten soort heeft haar eigen wijze van groeien en bloeien. Het snoeien van planten is hierdoor een precies karwei. Zodra u heeft uitgezocht wat voor plant u gaat snoeien, zijn de snoei-instructies zeer eenvoudig uit te voeren. Weet u niet met welke plant u te maken heeft? Wellicht kunt u dan teruggrijpen op het beplantingsplan dat gemaakt wordt bij het aanleggen van een tuin. Mocht u dit niet hebben, dan doet u er verstandig aan hier een expert bij te halen.

Snoeiperiode

Let er wel op dat alle planten hun eigen periode hebben waarin gesnoeid dient te worden. Het is daarom een goed idee hier eenmalig tijd in te stoppen om de snoeiperiode van uw planten op te zoeken. Als u deze vervolgens noteert in uw agenda en dit iedere jaar overneemt, is dit probleem al opgelost.

Voordat u gaat snoeien is het wel erg belangrijk ervoor te zorgen dat u over het juiste materiaal beschikt. Bovendien is het handig er vooraf aan te denken dat u al het snoeiafval ook moet afvoeren. Een composthoop biedt soms uitkomst, aangetast hout door ziektes dient toch echt afgevoerd te worden uit de tuin.

Op onderstaande pagina’s kunt u de zeer eenvoudige instructies lezen over het snoeien van:

Beuk

Buxus

Hortensia

Fruitboom

Lavendel

Rhodondendron

Rozen

 

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close