Tuinhout

Tuinhout in uw tuin

Voor heel veel praktische toepassingen wordt tuinhout gebruikt. Denk hierbij aan een hok. zodat kliko’s niet in het zicht staan. Ook voor de afscheiding van haardhout dat onder een afdakje moet komen te liggen om te drogen, wordt vaak een houten toepassing gebruikt. Bij uw tuincentrum kunt u terecht voor het aanschaffen van tuinhout, maar ook de bouwmarkten kunnen u hierin faciliteren. Ook kunt u een specialist in de regio raadplegen. Zij kunnen u vaak nog beter van dienst zijn, doordat ze een uitgebreider assortiment tuinhout hebben.

Tuinhout wordt vaak voor u geïmpregneerd. Hierdoor hoeft u geen lak of olie meer te gebruiken om het geschikt te maken voor gebruik. Vanwege dit impregneren zal het hout – na plaatsing in de grond – niet erg snel wegrotten. Al blijft het natuurlijk hout en zal het na verloop van jaren toch vervangen moeten worden. Met name palen die in de grond worden geplaatst, kunnen slecht drogen als ze nat zijn geworden en rotten daardoor eerder weg. Hiervoor zijn oplossingen bedacht in allerlei vormen die tuinhout een stuk duurzamer maken.

Toepassingen van tuinhout

Zoals al eerder gezegd kan tuinhout worden toegepast op erg uiteenlopende gebieden. Geïmpregneerd tuinhout is toepasbaar voor alle houtconstructies die u in uw tuin wilt maken. Afhankelijk van uw eigen creativiteit of wensen is het dus toepasbaar in uw tuin. Via de tabbladen van deze website kunt u navigeren naar de diverse toepassingen waarvoor het tuinhout gebruikt kan worden, bijvoorbeeld Tuinschermen.

Tuinhout bewerken

Tuinhout is over het algemeen vrij eenvoudig te bewerken. Veel diverse soorten hout worden gebruikt in de tuin. Dat wil echter niet zeggen dat alle soorten hout even gemakkelijk te bewerken zijn. Met name bij hardhout zijn de bewerkingen minder eenvoudig. Kijk daarom eens op de pagina Hardhout.