Trampolinerand

Wat is een trampolinerand?

De zijkanten van de trampoline bestaan uit een frame waar veren aan vast zitten. Dit gedeelte kan voor uw kinderen gevaarlijk zijn tijdens het spelen op de trampoline. Daarom is er een trampolinerand ontwikkeld die middels een kussen afgedekt wordt. Dankzij dit kussen is het spelen een stuk veiliger!

Waarvoor dient een trampolinerand?

Zoals gezegd worden aan het frame veren vastgemaakt. U kunt zich voorstellen dat tijdens het trampoline springen kleine en grotere ongelukken kunnen gebeuren. Tijdens het springen kan iemand zo maar uit balans raken en met het hoofd op de trampolinerand vallen. Ook kan men tijdens het springen verkeerd uitkomen. De kans bestaat dan dat men met de voet tussen de veren schiet. Ook kan gebeuren dat lang haar na een valpartij verstikt raakt in de veren. En dat willen we natuurlijk niet.

Ter voorkoming van al deze problemen in er een randkussen ontwikkeld. Dit is enkele centimeter dik. Het dekt niet alleen de gevaarlijke rand af, maar dient ook als demping bij een eventuele val. Het vangt dus de klap op na een val. Bovendien kunt u met een randkussen de trampoline ook nog eens verfraaien. De kussen worden geproduceerd met verschillende prints. Een trampoline wordt een stuk stoerder met bijvoorbeeld een legerprint!

Hoe bepaalt u de juiste maat?

Is de rand van uw trampoline versleten of heeft u een trampoline zonder rand gekocht? Geen nood, de kussens zijn op veel plaatsen te koop. Ook op internet. Meet eerst nauwkeurig de maat op die u nodig heeft. Dit kunt u doen door de diameter van de trampoline op te meten. Meet de diameter van de buitenkant van het frame tot aan de andere zijde. Dit dient uiterst nauwkeurig te gebeuren aangezien de verschillende maten vaak dicht bij elkaar liggen.

 

Veiligheid gaat voor alles. Neem dus de tijd en koop een geschikte en passende trampolinerand. Wilt u nog meer veiligheid inbouwen? Neem dan eens een kijkje op Trampolinenet.