Trampolinenet

Trampolinenet – wat is het?

Met behulp van een trampolinenet is het mogelijk de trampoline tot een soort van kooiconstuctie te maken. Het net zorgt ervoor dat kinderen niet meer van de trampoline kunnen vallen. Het net wordt bevestigd op een aantal staanders. Deze staanders kunnen vastgemaakt worden op de buizen van de trampoline zelf. Zo wordt het net een wezenlijk onderdeel tijdens de opbouw van een trampoline.

Waarom zou u een trampolinenet aanschaffen?

Het spelen op een trampoline leidt nog wel eens tot ongelukken. Door te enthousiast of onvoorzichtig te zijn, komen valpartijen nogal eens voor. Dit kan leiden tot kleine schaafwonden maar ook armbreuken. Om de risico’s te verkleinen kun  je een trampoline ingraven. De valafstand tot de grond wordt zo verkleind. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een net. Dankzij dit net wordt het vallen van de trampoline vrijwel onmogelijk gemaakt. De kans op kleine of grotere ongelukken wordt zo enorm beperkt. U kunt zo rustig ontspannen, terwijl de kinderen aan het spelen zijn.

Welke soorten netten zijn er?

Netten zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en prijsklassen. Er zijn netten beschikbaar die passen om een ronde of vierkante trampoline. En bij elke trampolinevorm heb je ook weer netten met een verschillende omtrek. Zo kunt u werkelijk voor elke trampoline een net aanschaffen.

Waar moet u rekening mee houden bij de aankoop van een trampolinenet?

  • Netten van een hoge kwaliteit zijn weerbestendig.
  • Netten van een hoge kwaliteit hebben een langere levensduur.
  • Netten hebben wel wat speling, maar meet uw trampoline nauwkeurig op zodat u de juiste maat aanschaft.
  • Laat de kleur van de trampoline matchen met de kleur van het net.
  • Hoeveel poten of staanders heeft uw trampoline? Het aantal palen van het net moet hiermee overeenkomen.
  • U moet de dikte van de buizen van uw trampoline weten. De buizen van het net moeten er immers op bevestigd worden.