Kunstgras soorten

Kunstgras soorten – volledig toegespitst op de afnemer

Kunstgras is als product voor erg veel verschillende toepassingen te gebruiken. Het product is volledig aangepast op de wensen van de consument. Hierdoor zijn er veel verschillende kunstgras soorten ontwikkeld. Een goed voorbeeld is de hockeysport, daar wordt al decennialang op kunstgras gespeeld. De laatste jaren is men van een stroef veld overgestapt naar het supersnelle waterveld. Hierdoor ontwikkelt de sport zich naar een hoger niveau. Bovendien is het gras blauw gekleurd, zodat de kleine bal nog beter zichtbaar is geworden voor het publiek.

Kunstgras soorten – waaruit kan ik kiezen?

Kunstgras is geschikt gemaakt voor de volgende toepassingen:

  • Voor de tuin als siergazon
  • Voor de tuin als speelgazon
  • Voor het voetbal
  • Voor het hockey
  • Speciale kleuren voor mooie effecten rondom speeltoestellen

Wat zijn de kenmerken van kunstgras voor siergazon?

Siergazon is een van de kunstgras soorten. Dit kunstgras kenmerkt zich door een hogere dichtheid van vezels. Het hoogpolige kunstgras heeft langere vezels en deze staan erg dicht op elkaar. Hierdoor lijkt het een erg dicht en mooi gazon. Uw siergazon – dat een enorme sfeerbepaler voor uw tuin is – heeft een professionele uitstraling. Het voordeel van deze kunstgras soort is, dat het onderhoud ervan eigenlijk te verwaarlozen is. Maar goed, dat is wellicht ook een van de redenen van de aankoop van dit kunstgras siergazon.

Wat zijn de kenmerken van kunstgras voor speelgazon?

Met een speelgazon kunt u zorgeloos genieten van een perfect ogende grasmat. Het kunstgras dat ontwikkeld is voor de eisen van een speelgazon kan erg goed tegen betreding. Het zal hierdoor niet snel plat komen te liggen en de vezels behouden gewoon hun stevigheid. Het kunstgras voor het speelgazon heeft bovendien net als sierkunstgras een hoge sierwaarde. De tijd dat je van mijlenver het verschil kon zien tussen gras en kunstgras is echt voorbij. Deze kunstgras soort is niet alleen te gebruiken op sportvelden, maar ook bij u in de achtertuin of zelfs op het balkon.

Wat is er speciaal aan het kunstgras voor het voetbal?

Ook voor het voetbal zijn er kunstgras soorten ontwikkeld. Nadat het kunstgras een tijdje aan de kant is geschoven als geschikte ondergrond voor de sport begint het nu weer helemaal terug te komen. Waar je voorheen te maken had met een erg stroef veld dat snel plat kwam te liggen, is het product tegenwoordig enorm verbeterd. De FIFA heeft zelfs een kwaliteitslabel in het leven geroepen om de eisen van de sport door te voeren richting de producent. Het kunstgras van nu heeft een goede demping en men kan hier gewoon slidings op maken.

Toch is de discussie rondom kunstgras in het profvoetbal nog lang niet voorbij. Sommige betaaldvoetbalorganisaties zweren er bij, anderen vinden het helemaal niets. In de eredivisie is er momenteel een discussie gaande over het al dan niet aanleggen van velden van kunstgras. Het probleem zit ‘m vooral in het gegeven dat elders op de professionele voetbalvelden in Europa deze ontwikkeling niet doorzet. Terwijl dat in Nederland wel gebeurt. En dat is verontrustend. Kunstgras vraagt tenslotte een andere manier van voetballen.

Wat is er speciaal aan het kunstgras voor het hockey?

Het kunstgras van hockey is eenvoudig van echt gras te onderscheiden. Hockey speelt men op zogenaamde watervelden. Het kunstgras is zo aangelegd dat er een klein laagje water op blijft staan. Dit wordt voor de wedstrijd en in de rust middels een sproei-installatie op het veld gebracht. Bovendien is het kunstgras blauw van kleur. Dit is gedaan om de sport geschikter te maken voor tv kijkers. Commerciële belangen hebben verandering in de productie in de hand gewerkt.