Graszaad kopen

Wilt u graszaad kopen?

Een gazon is uit weinig tuinen weg te denken. Menig tuinbezitter kan niet eens zonder een gazon. De een vindt het al heerlijk om er slechts naar te kijken, de ander vindt het fantastisch als de kinderen er op kunnen spelen. Bij het aanleggen van een gazon kunt u kiezen uit het leggen van graszoden of het inzaaien van een gazon. Om een gazon in te zaaien heeft u uiteraard graszaad nodig. Antwoorden op alle vragen met betrekking tot graszaad kopen vindt u hier.

Wat zijn de kwaliteitsverschillen bij graszaad?

Net als bij heel veel producten zijn er kwaliteitsverschillen. Het is enorm belangrijk om erop te letten dat het product een N.A.K. keurmerk heeft. De Nederlandse Algemene Keuringsdienst voert een controle uit op alle graszaadproducten. Zij kijken simpelweg of het vermelde product ook daadwerkelijk in de verpakking zit en of er niet te veel andere soorten graszaden bij zitten. Producten die het keurmerk hebben, voldoen aan de gestelde eis op het gebied van:

  • Kiemkracht
  • Verontreinigingen
  • Zuiverheid

NAK Nederland

De kiemkracht van de zaden moet tenminste 80% zijn. Van het ingezaaide graszaad moet tenminste 80% zich gaan ontkiemen. Voor meer nuttige tips hierover, kijk op de pagina Graszaad ontkiemen. De verpakkingen met graszaad mogen geen verontreinigingen bevatten. Zand, steentjes of onkruidzaden mogen absoluut niet in de verpakking zitten.

Graszaad kopen – u moet verzekerd zijn van tenminste 98% zuiverheid van het zaad van het soort of mengsel dat op de verpakking vermeld staat. Graszaden van andere grassoorten mogen niet meer dan 2% zijn. Bekijk voor algemene informatie over graszaad de pagina Graszaad alvorens een aankoop te doen.

Voor het kopen van graszaad kunt u terecht bij de Boerenbond of uw favoriete tuincentrum. Maar tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk uw aankopen via internet te doen. Kijk op de diverse websites, doe vooral een prijsvergelijking en bestel – als u geen specifieke adviezen wilt hebben – het gewenste product.

Graszaad kopen via Bol.com

Wat voor een soort graszaad heeft u nodig?

Voor ieder ‘doel’ is er verschillend graszaad. Gaat u een bestaand gazon herstellen of versterken. Gaat u een compleet nieuw gazon zaaien en wat is het doel van het gazon? Is het voor de sier of gaan er kleine kinderen op spelen?

Lees meer op gras-zaaien.nl

Hoeveel graszaad heeft u nodig?

Als u het juiste type graszaad hebt gevonden, hoeveel graszaad heeft u dan per vierkante meter nodig? Per vierkante meter heb je ongeveer 25 gram graszaad nodig.