HomeGras zaaienWanneer gras zaaien?

Wanneer gras zaaien?

Waarom gras zaaien in het najaar?

Veel mensen weten niet wanneer zij een stuk grond met graszaad kunnen inzaaien. Voor gras zaaien is het najaar een zeer geschikt moment. Dit komt mede doordat in het najaar de temperatuur van de bodem vaak nog voldoende hoog is en er genoeg vocht in de grond aanwezig is. Voordat u gaat zaaien, dient u echter wel naar de weersverwachtingen te kijken voor de weken erna. Inzaaien is zinloos, wanneer er nachtvorst wordt voorspeld. Dit kan de ontkieming van het graszaad sterk benadelen. Ook mag het niet te veel regenen, wanneer er net graszaad is ingezaaid. Het zaad kan dan te diep onder de grond komen te liggen of oververzadigd raken met water. Ook hierdoor kan de kieming benadeeld worden. Een enkele regenbui is niet erg. Het is juist goed dat de grond regelmatig bevochtigd wordt, zodat het zaad beter kan kiemen. Blijft het een aantal dagen droog, dan is het juist verstandig om het stuk grond zelf te bevochtigen.

Tot wanneer kunt u gras zaaien?

U kunt zowel gras zaaien in het voor- als in het najaar. In het voorjaar kunt u uw gras inzaaien in de maanden april t/m mei. In het najaar kunt u uw gras inzaaien in de maanden augustus t/m oktober. Het nadeel van zaaien in het najaar is, dat u pas het daaropvolgende jaar kunt genieten van een mooi groen gazon. Kortom, het inzaaien van gras kan op verschillende momenten. Raadpleeg voor meer specifieke informatie de pagina Wanneer gras zaaien.

Hoe onderhoudt u uw grasmat tot de winter?

Veel mensen vergeten hun gazon kort voor de winter te onderhouden. De zomer is voorbij en de tuin wordt soms ‘vergeten’. Echter, het is zeer belangrijk dat dit onderhoud wel plaatsvindt, zodat u ook na de winter nog kunt genieten van een mooi groen gazon. Hieronder staan enkele tips.

  • In de winter mag het gras niet te kaal worden, maaien wordt in deze maanden afgeraden.
  • Probeer in tijden van vorst zo min mogelijk over uw gazon te lopen, omdat deze dan snel kan beschadigen.
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten