8.1 C
Utrecht
Home Nieuws Tuinberegening

Tuinberegening

Waar kunt u tuinberegening voor gebruiken?

Tuinberegening wordt gebruikt om uw tuin automatisch te besproeien. Vooral bij grotere tuinen kan tuinberegening veel tijd en energie besparen. Niet alleen in particuliere tuinen wordt er gebruikgemaakt van tuinberegening. Hieronder staan enkele plaatsen waar het veel wordt toegepast.

Stadsparken

In stadsparken wordt veel gebruikgemaakt van tuinberegening. Dit wordt vooral gedaan, omdat het vaak grote oppervlakten zijn die besproeid moeten worden. Het zou een tijdrovende klus zijn, wanneer men dit met de hand zou moeten doen.

Voetbalvelden

Op voetbalvelden is het van belang dat het gras regelmatig besproeid wordt. Een grasveld dat droog staat, zal snel verdorren waardoor het gras niet meer bespeelbaar is. Daarnaast dient de ondergrond voldoende vochtig te zijn, zodat bij een val niet meteen je hele dijbeen open ligt. Voetbalvelden zijn te groot om met de hand te besproeien. Vrijwel ieder voetbalveld heeft zijn eigen beregeningsinstallatie.

Akkerbouwvelden

In de akkerbouw wordt ook veel gebruikgemaakt van een beregeningsinstallatie. Akkerbouwvelden zijn vaak uitgestrekte velden beplant met bijvoorbeeld mais of gras. In droge periodes dienen de gewassen extra bewaterd te worden, zodat deze niet uitdrogen en goed kunnen groeien.

Kassencomplexen

Ook in kassencomplexen waar bijvoorbeeld tuinplanten worden gekweekt, maakt men gebruik van beregeningsinstallaties. Vaak dient de luchtvochtigheid in een kassencomplex op een bepaalde hoogte te blijven. Bepaalde sensoren reageren wanneer de luchtvochtigheid te laag is, waardoor de beregeningsinstallatie automatisch zal starten.

Particuliere tuinen

Het beregenen vindt ook plaats in de grote particuliere tuinen. Vooral wanneer men grote oppervlakten grasland bezit dat bewaterd dient te worden.

 

Vorig artikelKunstgras
Volgend artikelBuitenlampen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Meest gelezen

De leukste konijnenhokken voor buiten

Voor blije konijnen heb je vanzelfsprekend een fijn & ruim buiten konijnenhok nodig! Wist je trouwens dat konijnen groepsdieren zijn? Daarom is het goed...

De mooiste vogelkooien voor buiten

Vanzelfsprekend gun je jouw vogels een mooie ruime vogelkooi voor buiten oftewel een volière. Afhankelijk van de grootte en de activiteit van de vogels...

Kippen houden

Wilt u ook beginnen met kippen te houden? Dan vraagt u zich misschien af: Wat heb ik daar allemaal voor nodig? Een nachthok voor...

Onkruid verwijderen, hoe gaat dat het beste?

Onkruid verwijderen: hoe doe je dat precies? Onder onkruid verstaan we alle ongewenste planten. Elke plantensoort kan als onkruid worden gezien want er is een...

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten