HomeNieuwsTuinberegening

Tuinberegening

Waar kunt u tuinberegening voor gebruiken?

Tuinberegening wordt gebruikt om uw tuin automatisch te besproeien. Vooral bij grotere tuinen kan tuinberegening veel tijd en energie besparen. Niet alleen in particuliere tuinen wordt er gebruikgemaakt van tuinberegening. Hieronder staan enkele plaatsen waar het veel wordt toegepast.

Stadsparken

In stadsparken wordt veel gebruikgemaakt van tuinberegening. Dit wordt vooral gedaan, omdat het vaak grote oppervlakten zijn die besproeid moeten worden. Het zou een tijdrovende klus zijn, wanneer men dit met de hand zou moeten doen.

Voetbalvelden

Op voetbalvelden is het van belang dat het gras regelmatig besproeid wordt. Een grasveld dat droog staat, zal snel verdorren waardoor het gras niet meer bespeelbaar is. Daarnaast dient de ondergrond voldoende vochtig te zijn, zodat bij een val niet meteen je hele dijbeen open ligt. Voetbalvelden zijn te groot om met de hand te besproeien. Vrijwel ieder voetbalveld heeft zijn eigen beregeningsinstallatie.

Akkerbouwvelden

In de akkerbouw wordt ook veel gebruikgemaakt van een beregeningsinstallatie. Akkerbouwvelden zijn vaak uitgestrekte velden beplant met bijvoorbeeld mais of gras. In droge periodes dienen de gewassen extra bewaterd te worden, zodat deze niet uitdrogen en goed kunnen groeien.

Kassencomplexen

Ook in kassencomplexen waar bijvoorbeeld tuinplanten worden gekweekt, maakt men gebruik van beregeningsinstallaties. Vaak dient de luchtvochtigheid in een kassencomplex op een bepaalde hoogte te blijven. Bepaalde sensoren reageren wanneer de luchtvochtigheid te laag is, waardoor de beregeningsinstallatie automatisch zal starten.

Particuliere tuinen

Het beregenen vindt ook plaats in de grote particuliere tuinen. Vooral wanneer men grote oppervlakten grasland bezit dat bewaterd dient te worden.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten