HomeNieuwsTrampoline

Trampoline

Welke soorten trampolines zijn er?

Er zijn tegenwoordig vele soorten trampolines op de markt verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan verschillende maten, gebruiksdoeleinden, veiligheidsnormen, vormen etc. Voordat men een trampoline gaat aanschaffen, dient men eerst te kijken naar de grootte van uw tuin en wie de trampoline gaat gebruiken. Zijn het vooral kleine kinderen die op de trampoline gaan springen, dan kan het verstandig zijn om bijvoorbeeld een veiligheidsnet aan te schaffen.

Heeft u bijvoorbeeld een kleine tuin, dan is het niet verstandig om een ronde trampoline aan te schaffen. Een ronde trampoline neemt namelijk veel meer plaats in beslag dan bijvoorbeeld een rechthoekige. Deze afwegingen dient u allemaal te maken, voordat u een trampoline aanschaft. Hieronder staan een aantal varianten beschreven.

Rond

De ronde trampoline wordt in zeer veel verschillende maten op de markt aangeboden. Zo is er voor vrijwel iedere tuin een maat die zal passen.

Rond met veiligheidsnet

Plaats een extra veiligheidsnet als met name kleine kinderen het gaan gebruiken. Dit veiligheidsnet wordt rondom de trampoline geplaatst, zodat de kans dat iemand mis springt of eraf valt wordt verkleind.

Rechthoekig

In de wat kleinere tuinen wordt veelal een rechthoekige trampoline aangeschaft. Dit omdat een rechthoekige versie veel minder plaats in beslag neemt dan een ronde. Het nadeel van een rechthoekige trampoline is dat het lastiger is om steeds in het midden van de trampoline terecht te komen en daarom gevaarlijker is.

Inground

Wanneer u het lelijk vindt om een grote trampoline in uw tuin te hebben, dan kunt u ervoor kiezen om een trampoline in de grond te plaatsen. Zo verpest de trampoline niet de sfeer in uw tuin en kunnen uw kinderen toch genieten.

Wat zijn de onderlinge verschillen tussen deze trampolines?

Er zijn veel verschillen in het gebruik van het bouwmateriaal. Hieronder staat een aantal zaken waarop u moet letten bij de aanschaf.

Verschil in veiligheid (rand)

Let goed op de dikte van de veiligheidsrand die wordt meegeleverd bij de trampoline. Hoe dikker en hoe steviger het materiaal is, hoe veiliger de rand.

Verschil in gebruik van staal

Vraag bij de leverancier welk soort staal er is gebruikt bij de fabricage van de trampoline. Het is belangrijk dat er een roestwerende laag op het staal is aangebracht, zodat deze niet gaat roesten.

Verschil in sterkte/lengte van vering

Kijk goed naar de kwaliteit van de vering. Goede vering is essentieel voor de kwaliteit. Vraag hierover informatie bij de leverancier.

Verschil in materiaal van het springdoek

Er zijn veel verschillende springdoeken. Het is noodzakelijk dat het springdoek goed waterdoorlatend is, zodat er geen water op de trampoline achterblijft na een regenbui. Let er ook op dat het springdoek minimaal 60 cm van de ondergrond verwijderd moet zijn. Dit voorkomt dat men de grond raakt tijdens het springen.

Verschil in lengte van de garantie

Kijk bij aanschaf als koper altijd naar de garantieperiode. Een lange garantieperiode geeft aan, dat men met een kwaliteitstrampoline te maken heeft.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten