HomeNieuwsDe trampolinerand

De trampolinerand

Het laatste wat we willen is dat er ongelukken gebeuren met de kinderen. Dus ook tijdens het springen op de trampoline kijken we altijd nog met een schuin oog naar wat er buiten gebeurt. Of het moet zo zijn dat u volledig vertrouwt op bijvoorbeeld de trampoline, de trampolinerand en of de vakkundige de trampoline al dan niet is ingebouwd c.q. geplaatst.

Trampolinerand – waarvoor dient deze?

Om een trampoline goed te laten functioneren zijn er logischerwijs veren nodig. Deze noodzakelijke veren zouden zonder afdekking voor spelende kinderen gevaarlijk kunnen zijn. De mogelijkheid zou kunnen bestaan dat men met een van de lichaamsdelen terecht komt tussen de veren, wat natuurlijk als zeer vervelend en pijnlijk ervaren kan worden. Boven op die veren wordt de trampolinerand – een soort kussen – geplaatst. Op deze wijze is het voor kinderen een stuk veiliger spelen.

De trampolinerand heeft nog een functie, namelijk een decoratieve functie. Dit is vanzelfsprekend minder belangrijk dan het veiligheidsaspect waar we zojuist over spraken, maar voor kinderen is wel leuk een mooie trampolinerand uit te kiezen. Deze randen zijn in verschillende prints verkrijgbaar en kunnen uw trampoline nog mooier maken dan deze al is.

Trampolinerand – waar moet deze aan voldoen?

Eigenlijk hebben we dit hierboven al besproken. Een trampolinerand moet in al haar facetten zorgen voor veiligheid. Zo’n rand kan ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen spelen en de ouders niet continu hoeven op te letten of er buiten iets vervelends gebeurt. Ook in puur technische zin dienen de trampolineranden te voldoen aan bepaalde eisen. Maar u kunt ervan uit gaan dat de exemplaren die u koopt bij de speciaalzaak van tevoren zijn getest en dus aan alle eisen voldoen.

Trampolinerand – hoe herkennen we kwaliteit?

De vraag is natuurlijk: zouden er nog winkeliers zijn die het aandurven om ondeugdelijke trampolines en accessoires zoals een trampolinenet te verkopen? Logischerwijs zou je denken dat dat toch niet meer van deze tijd is. De fabrikanten van trampolineranden moeten nu eenmaal aan verschillende eisen voldoen. U kunt er dus vanuit gaan dat het met de kwaliteit van de trampolines en alles wat ermee te maken heeft wel goed zit.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten