20.1 C
Utrecht
HomeNieuwsDe trampolinerand

De trampolinerand

Het laatste wat we willen is dat er ongelukken gebeuren met de kinderen. Dus ook tijdens het springen op de trampoline kijken we altijd nog met een schuin oog naar wat er buiten gebeurt. Of het moet zo zijn dat u volledig vertrouwt op bijvoorbeeld de trampoline, de trampolinerand en of de vakkundige de trampoline al dan niet is ingebouwd c.q. geplaatst.

Trampolinerand – waarvoor dient deze?

Om een trampoline goed te laten functioneren zijn er logischerwijs veren nodig. Deze noodzakelijke veren zouden zonder afdekking voor spelende kinderen gevaarlijk kunnen zijn. De mogelijkheid zou kunnen bestaan dat men met een van de lichaamsdelen terecht komt tussen de veren, wat natuurlijk als zeer vervelend en pijnlijk ervaren kan worden. Boven op die veren wordt de trampolinerand – een soort kussen – geplaatst. Op deze wijze is het voor kinderen een stuk veiliger spelen.

De trampolinerand heeft nog een functie, namelijk een decoratieve functie. Dit is vanzelfsprekend minder belangrijk dan het veiligheidsaspect waar we zojuist over spraken, maar voor kinderen is wel leuk een mooie trampolinerand uit te kiezen. Deze randen zijn in verschillende prints verkrijgbaar en kunnen uw trampoline nog mooier maken dan deze al is.

Trampolinerand – waar moet deze aan voldoen?

Eigenlijk hebben we dit hierboven al besproken. Een trampolinerand moet in al haar facetten zorgen voor veiligheid. Zo’n rand kan ervoor zorgen dat kinderen veilig kunnen spelen en de ouders niet continu hoeven op te letten of er buiten iets vervelends gebeurt. Ook in puur technische zin dienen de trampolineranden te voldoen aan bepaalde eisen. Maar u kunt ervan uit gaan dat de exemplaren die u koopt bij de speciaalzaak van tevoren zijn getest en dus aan alle eisen voldoen.

Trampolinerand – hoe herkennen we kwaliteit?

De vraag is natuurlijk: zouden er nog winkeliers zijn die het aandurven om ondeugdelijke trampolines en accessoires zoals een trampolinenet te verkopen? Logischerwijs zou je denken dat dat toch niet meer van deze tijd is. De fabrikanten van trampolineranden moeten nu eenmaal aan verschillende eisen voldoen. U kunt er dus vanuit gaan dat het met de kwaliteit van de trampolines en alles wat ermee te maken heeft wel goed zit.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten