Kunstgras toepassingen

Kunstgras toepassingen

Steeds vaker zien we kunstgras terugkomen op allerlei plaatsen. Waar het kunstgras ooit geïntroduceerd werd in de Amerikaanse sportwereld, zien we het tegenwoordig in veel meer toepassingen terug. Kunstgras toepassingen vinden we op de volgende plaatsen:

  • Kunstgras in de tuin
  • Kunstgras op het balkon
  • Kunstgras op het dakterras
  • Kunstgras op een speelveld
  • Kunstgras als decoratie

Kunstgras in de tuin

In de tuin kan het kunstgras op twee manieren worden gebruikt.

  • Siergazon
  • Speelgazon

Siergazon

Kunstgras kan dienen als een siergazon, het heeft dan een puur decoratieve waarde. Er kan op een siergazon niet gespeeld worden. De vezels zijn hier simpelweg niet voor gemaakt. Indien dit toch gebeurt, zal het kunstgras erg snel plat komen te liggen. De sierwaarde die het had – dat was waarschijnlijk de reden waarom u het had aangeschaft – gaat dan verloren. Zelfs een dagelijkse wandeling over het siergazon laat al snel sporen na en is dus absoluut af te raden.

Speelgazon

Kunstgras is de ideale ondergrond voor spelende kinderen. U hoeft zich geen zorgen te maken om kale plekken en ook op de meest schaduwrijke plekken in de tuin zal het kunstgras u niet teleurstellen. Het kunstgras kan dagelijks bespeeld worden zonder dat er sporen van slijtage zichtbaar worden. Er zal hooguit eens een extra keer opgeborsteld moeten worden om de vezels overeind te houden. Kunstgras leggen is bovendien ook zelf uit te voeren! Als u dat daadwerkelijk wilt gaan doen, neem dan de tijd deze site rustig door te lezen. Het bevat namelijk veel nuttige informatie over het leggen van kunstgras.

Kunstgras op het balkon

Het aankleden van een balkon, dat vaak van beton is gemaakt, is vaak de wens. Maar het is best lastig om dit te doen. De ruimte is vaak niet al te groot. Je kunt je niet goed uit de weg, terwijl je er toch voor moet zorgen dat alles keurig recht komt te liggen of staan. Voor een balkon zijn houten tegels en kunstgras zijn eigenlijk de beste opties. Kunstgras voelt fijn aan als u er op loopt en het geeft enige bescherming. Indien u iets laat vallen zal het niet direct kapot zijn. Bovendien is het kunstgras erg eenvoudig op maat te snijden, waardoor u het gehele oppervlak in één keer hebt bedekt.

Kunstgras op het dakterras

Ook een dakterras kan uitstekend met kunstgras worden aangekleed. Het heeft de sierwaarde van een echt gazon en voelt het hele jaar door als een zacht tapijt onder uw voeten. Kunstgras op het dakterras is eenvoudig te leggen en behoeft geen enkel onderhoud. U kunt kunstgras leggen op het balkon door het uit te rollen over een vlakke ondergrond. Deze ondergrond kan het huidige dak zijn, maar indien nodig zou u ook eerst betonnen 30×30 tegels kunnen leggen. Hierdoor behoudt het dak de drainage en kan bij regenval het water onder het kunstgras weglopen.

Kunstgras op een speelveld

Kunstgras werd ooit speciaal ontwikkeld voor de sportwereld. In Amerika werd op de universiteit kunstgras ontwikkeld, zodat sporten zoals honkbal, baseball en American football erop gespeeld zouden kunnen worden. Enkele decennia later is het product tot in perfectie ontwikkeld en worden ook in ons land sporten als hockey en voetbal op deze ondergrond gespeeld. Kunstgras is niet alleen geschikt voor deze sporten. Ook in uw tuin kunnen kleine speelveldjes worden aangelegd, zodat buiten spelen onder alle omstandigheden mogelijk is.

Kunstgras als decoratie

Dat kunstgras een hoge sierwaarde heeft is al langer bekend. U kent de term siergazon. Die term is er natuurlijk niet voor niets. Speciaal voor het decoratieve aspect is het siergazon ontwikkeld. Binnenhuisarchitecten en etaleurs werken ook steeds vaker met kunstgras. Doordat het er natuurlijk uitziet maar geen verzorging nodig heeft, is het mogelijk om wanden, vloeren en meubels met kunstgras te bekleden. Ook als decoratie is kunstgras dus populair te noemen.