Trampolinetest

Trampolinetest – hoe gaat dat in zijn werk?

Trampolines worden getest. Testen gebeurt natuurlijk met meer producten. Maar bij sommige producten – met name waarbij veiligheid in het geding kan zijn – is een test noodzakelijk. Dus ook in dit geval is een trampolinetest zeer gewenst.

  • Prijs
  • Veiligheid
  • Stabiliteit
  • Sprongkracht

Prijs

Doordat prijzen enorm uit elkaar kunnen liggen door de verschillende afmetingen is het lastig prijzen te vergelijken. Kijk daarom altijd naar de prijs-kwaliteitverhouding. Een hele grote en perfect afgewerkte trampoline is de duurste, maar wellicht toch nog de beste aankoop.

Veiligheid

De veiligheid van kinderen staat altijd voorop. Zorg ervoor dat u goed kijkt naar de constructie van de trampoline.

  • Zijn de onderdelen gelast?
  • Is de trampolinerand dik genoeg?
  • Is de trampolinerand breed genoeg?
  • Kan de trampoline het gewicht van minimaal twee kinderen dragen?

Stabiliteit

Tijdens het springen dient de trampoline stabiel te blijven staan. Als er in het midden gesprongen wordt, dienen de onderdelen stevig in elkaar te blijven zitten. Als er verder naar de zijkanten wordt gesprongen mag de trampoline niet kantelen.

Sprongkracht

Voor de kinderen is dit het belangrijkste onderdeel. Is het mogelijk om allerlei stunts of trucjes uit te halen? Dat vinden kinderen belangrijk. Alleen kunnen springen is niet genoeg. De kinderen moeten genoeg vering hebben om bijvoorbeeld een salto te kunnen maken. Anders gaat het spelen op een trampoline natuurlijk snel vervelen.

Trampolinetest – kan ik dat zelf ook testen?

Bovengenoemde testonderdelen kunt u ook zelf toepassen. Zorg er dan voor dat u een trampoline koopt bij een bedrijf waar de trampoline staat uitgestald. U kunt dan ook direct zien hoe de afwerking van de trampoline is. Puur door te kijken naar een plaatje kunt u dit niet beoordelen.

De resultaten van de trampolinetest van Tros Radar

Het is inmiddels een oude test, maar er mag vanuit worden gegaan dat genoemde merken nog altijd dezelfde kwaliteit leveren!

Voor meer algemene informatie kan de webpagina Trampoline worden geraadpleegd.