Tuinmaterialen

Tuinmaterialen

Materialen die buiten gebruikt worden zijn vaak van materialen gemaakt die aangepast zijn aan de weersomstandigheden. Dit kan enerzijds door kenmerken die het product eigen zijn, maar ook door het product zo te behandelen dat het bestand is tegen het buitenstaan in weer en wind. Al heel lang zijn er daardoor tuinmaterialen te koop bij tuincentrums en bouwmarkten.

De tuin als woonruimte

De toenemende populariteit van de tuin en de veranderende wensen van de consument hebben de afgelopen jaren wel gigantische veranderingen teweeg gebracht. De tuin is niet langer alleen geschikt om daar te verblijven als het mooi weer is. Door het aanbrengen van overkappingen, veranda’s en luifels kunnen we ook bij nat weer buiten verblijven. En door het gebruik van terraskachels kan dit ook als de buitentemperatuur eigenlijk toch niet meer zo aangenaam is.

Voor het maken van dergelijke overkappingen worden tuinmaterialen als tuinhout en composiet gebruikt. Maar waar kunt u dergelijke materialen vinden en zijn er nog zaken waar u op moet letten bij de aanschaf? Bij tuinaanleg zijn diverse pagina’s geschreven over deze onderwerpen.

Via het menu onder het kopje Tuinmaterialen vindt u informatie over enkele bijzondere producten voor bij u in de tuin.