Valdemping onder kunstgras

Valdemping onder kunstgras – wat is het?

Ter voorkoming van blessures van met name spelende kinderen is valdemping op de markt gekomen. Het product zorgt ervoor dat bij val- en struikelpartijen de klap wordt opgevangen door een zacht materiaal en niet door de harde ondergrond. Bij speeltoestellen werd altijd gebruikgemaakt van valdemping door los wit zand onder speeltoestellen te storten. Later werd dit op veel plaatsen vervangen door rubberen tegels. De valdemping onder kunstgras bestaat uit een kunstvezelmat die opgebouwd is uit foamvlokken. Ze zijn tegenwoordig zo gemaakt dat u ze zelf als puzzelstukjes in elkaar kunt passen. Ze zijn dus erg gebruiksvriendelijk en door u zelf in te passen.

Valdemping

Valdemping onder kunstgras – wat zijn de voordelen?

Veiligheid is erg belangrijk en zeker als het spelende kinderen betreft. Daarom is ter voorkoming van blessures en verwondingen valdemping onder kunstgras ontstaan. Scholen en gemeenten zijn dit zelfs verplicht als kunstgras wordt gelegd rondom speeltoestellen. Indien u spelende kinderen heeft, is het raadzaam bij het aanleggen van uw kunstgrasgazon valdemping aan te brengen. Dit hoeft niet onder het gehele oppervlak, maar het kan ook alleen op plaatsen waar het risico op ongelukken groter is, zoals bij een glijbaan of rondom een trampoline. De voordelen van valdemping onder kunstgras voor u op een rijtje:

  • Zorgt voor een zachte ondergrond
  • Voorkomt blessures
  • In verschillende maten verkrijgbaar
  • Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar voor verschillende valhoogtes
  • Heeft een extra drainerende werking

Waar kunt u valdemping toepassen?

Valdemping onder kunstgras is overal aan te brengen. De vraag is meer waar het functioneel is. Het is onzinnig om onder een siergazon valdemping aan te brengen. Het is belangrijk om te kijken waar het noodzakelijk is om risico’s te beperken. Op plekken waar kinderen veel spelen en waar een hogere valhoogte is, kan valdemping functioneel zijn. Plekken waar u aan moet denken zijn:

  • Rondom trampolines
  • Rondom klimrekken
  • Onder schommels
  • Op kleine sportveldjes
  • Balkon

Wat zijn de verschillende soorten valdemping?

Hoewel er veel verschillende producten worden ontwikkeld op het gebied van valdemping zijn er maar kleine verschillen. Het grootste onderscheid zit ‘m in de dikte van het product. Dempingsplaten die een grotere dikte hebben, zijn geschikt om de val van hogere hoogtes op te vangen. Valdemping is aan te kopen tegelijk met het kunstgras en is beschikbaar in diktes van 18 mm en 25 mm. Hierdoor is het geschikt voor valhoogtes tot 3 meter.