HomeKunstgrasIs kunstgras volledig onderhouds vrij?

Is kunstgras volledig onderhouds vrij?

Kunstgras de weg naar een onderhoudsarme tuin

Mensen kopen kunstgras omdat het bijna onderhoudsvrij is. Bladeren, onkruid, vuil, ontlasting van huisdieren, wateroverlast, verkleuringen en meer van dat soort problemen geven vaak aanleiding tot het maken van zorgen. Maar al dit soort problemen kunnen snel en gemakkelijk opgelost worden! Kunstgras onderhoud is vergelijkbaar met onderhoud aan een echt gazon maar nooit meer maaien, beregenen, bemesten, verticuteren en doorzaaien van kale plekken.

Bladeren die op het kunstgras terecht komen kunt u eenvoudig verwijderen met een bladhark of bladblazer. Voor het gereedschap kunt u simpelweg naar het tuincentrum gaan. Onkruid zou nooit in uw kunstmatig gazon mogen verschijnen vanwege het doek dat eronder wordt aangebracht!

Tuinbezitters die kunstgras in hun tuin hebben zijn geneigd om vieze plekken met de tuinslang schoon te spuiten. Dit is vaak niet nodig, de regen zal de meeste problemen op een natuurlijke wijze voor u oplossen. Sportvelden hebben dat wel nodig om zweet, spuug en bloed af te spoelen. Wilt u weten wat u precies moet doen aan uw sport kunstgras veld neem dan contact op met het bedrijf dat het voor u gelegd heeft.

Urine van huisdieren moet u wel zelf af spoelen, agressieve stoffen als ammoniak kunnen de kleurvastheid aantasten. Om uw gazon zo schoon en hygiënisch mogelijk te houden kunt u altijd watergebruiken. Schoonmaakmiddelen zijn niet meestal niet nodig, krijgt u het kunstgras met alleen water niet schoon? Gebruik dan schoonmaakmiddelen waar geen bleekmiddelen in zitten!

Onthoud goed dat alle kunstgras oppervlakten poreus zijn en dat vuiligheid wegspoelt in de grond die eronder ligt. U hoeft zich om die reden dan ook geen zorgen te maken om water dat op het kunstgras blijft staan, het verdwijnt uiteindelijk in de bodem net als bij echt gras. Bij het aanleggen van het kunstgras dienen wel bepaalde standaarden in acht te worden gehouden om de doorlatendheid te garanderen. Voor deze standaarden kunt u de pagina over het aanleggen van kunstgras bekijken of contact opnemen met een dealer van kunstgras bij u in de buurt.

Kunstgras verliest aan uitstraling als het plat komt te liggen, dit is een heel normaal verschijnsel dat ontstaat door intensief gebruik. U kunt dit probleem eenvoudig op lossen door het opnieuw op te borstelen. Dit kunt u het beste doen met een harde bezem, eventueel kunt u extra invulzand over het kunstgras gazon verspreiden.

Verkleuringen door natuurinvloeden komen niet meer voor. Het gras is UV bestendig en wordt getest onder alle klimaatomstandigheden.

Kunstgras is de manier om te zorgen voor een onderhoudsarme tuin!

 

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten