20.1 C
Utrecht
HomeNieuwsBoomsoorten in uw tuin

Boomsoorten in uw tuin

Welke bomen zijn geschikt voor uw tuin?

Er zijn vele boomsoorten op de markt die in allerlei verschillende vormen en maten worden aangeboden. Het is vaak lastig om een keuze te maken tussen deze soorten. Hieronder staat een overzicht van welke boomsoorten geschikt zijn voor pariculiere tuinen. Het hangt vaak van de tuinstijl af welke bomen geplaatst zullen worden.

Bloesembomen

Bloesembomen zijn boomsoorten die een zeer uitbundige bloeiperiode hebben. In deze periode worden er zeel veel bloemen gevormd die zeer mooie kleuren hebben. Helaas is de bloesemperiode vaak van korte duur maar de zeer mooie kleuren in de bloeiperiode maken dit zeker goed.

Bolbomen

Een bolboom is een boom die een lange stam van 150 cm tot ongeveer 240 cm heeft met daarop een bolvormige kroon. Deze boomsoorten worden vaak aangeplant aan randen van parkeerplaatsen.

Dakbomen

Een dakboom is een boom die zeer geliefd is op terrassen. Een dakboom vormt namelijk een natuurlijke parasol waaronder u heerlijk in de schaduw kunt zitten. Daarnaast heeft een dakboom een zeer mooi vorm en zeer groene uitstraling.

Leibomen

Leibomen worden vaak gebruik als afscheiding van een tuin. Zo zorgt een leiboom voor meer privacy in de tuin omdat deze de inkijk van buitenaf verminderen. Daarnaast geven leibomen ook veel schaduwrijke plaatsen en is als het ware een natuurlijk zonnescherm.

Treurbomen

Treurbomen hebben een neerhangende/treurvormige kroon. Het is daarom deze boomsoorten treurbomen worden genoemd. Treurbomen zijn zeer mooi boomsoorten en worden vaak gebruikt bij de aanplanting van een border. Vaak zie je treurbomen langs waterrijke gebieden of waterplassen staan. Vandaar dat treurbomen ook vaak bij de wat grotere vijvers worden aangeplant.

Zuilbomen

Zuilbomen worden vaak aangeplant langs paden en opritten. Zuilbomen zijn bomen die van onder tot bovenaan de stam vertakt zijn. Wanneer er een aantal zuilbomen naast elkaar worden geplaatst kan deze ook dienen als een natuurlijke afscheiding.

Welke sierwaarde hebben verschillende soorten bomen?

Ieder boomsoort brengt natuurlijk zijn eigen sierwaarde met zicht mee. Het is afhankelijk van de smaak van mensen wat wordt verstaan onder een sierlijke boom. Veelal vinden de mensen de sierwaarde van een bloesemboom het grootste. In de bloeiperiode ontstaan er zeer mooi gekleurde bloemen waar je helaas maar een korte periode van kan genieten.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten