20.1 C
Utrecht
HomeAlgemeenDo’s en dont’s voor het inrichten van je tuin

Do’s en dont’s voor het inrichten van je tuin

Het inrichten van je tuin is eigenlijk niet moeilijk. Het is echter verstandig om er goed over na te denken voordat je begint. We zijn er om je te helpen. Hieronder vind je enkele tips en adviezen die je zullen helpen bij het inrichten van jouw tuin.

Do’s: Comfortabele tuinmeubels kiezen boven design


Het is belangrijk om comfortabele tuinmeubels van Tuinmeubelshop te kiezen boven styling. Met een terrasoverkapping kun je het hele jaar door van je tuin genieten, of het nu lente of winter is. Tijdens de lente en zomer kan het zonlicht erg fel zijn, daarom is het prettig om zonwering te hebben zodat je comfortabel buiten kunt zitten, zelfs op zonnige dagen. Een belangrijke tip bij het kiezen van tuinmeubels is om te kiezen wat je mooi vindt, maar niet alleen daarop te focussen. Het is uiteindelijk het belangrijkst om heerlijk te kunnen ontspannen, dus comfortabele meubels zijn van groot belang. Het is dus ideaal om een combinatie te vinden van meubels die zowel mooi zijn als lekker zitten.

Don’t: Ruimte onbenut laten in je tuin

Als je een grote tuin hebt, is het belangrijk om er goed gebruik van te maken. Het is jammer als bepaalde delen van de tuin niet worden gebruikt. Als je niet weet wat je met een bepaald stukje tuin moet doen, kun je overwegen om er een mooie boom te planten of het praktisch te maken. Denk aan het plaatsen van containers. Een andere optie is om er een moestuin van te maken. Plant kruiden of groenten en fruit in je tuin en geniet van de lekkere verse producten.

Murk Feitsma

Do’s: Kies seizoensplanten

Om het hele jaar door van je tuin te kunnen genieten, is het een slim idee om aandacht te besteden aan het ontwerp ervan. Veel bloemen bloeien alleen in de lente en zomer, waardoor de tuin er in de winter kaal uit kan zien. Daarom is het belangrijk om een goede combinatie van groenblijvende planten, siergrassen en struiken te kiezen. Varieer met vaste planten en bloemen die op verschillende tijdstippen bloeien. Ook kan het nuttig zijn om planten te selecteren die langdurig bloeien. Op die manier zorg je ervoor dat er het hele jaar door iets te beleven is in je tuin.

Murk Feitsma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten