HomeNieuwsBodembedekkers

Bodembedekkers

Wat zijn bodembedekkers?

Bodembedekkers zijn planten die in uw tuin in een korte periode grote oppervlakte kunnen bedekken. Het voordeel hiervan is dat u niet veel onkruid meer hoeft te wieden omdat de planten over het onkruid groeien en zo het onkruid verdrijven. Er zijn zowel hoge als lage bodembedekkers. Een zeer bekende bodembedekkende soort is de Pachysandra.

Welke soorten bodembedekkers zijn er?

Bij de plantsoorten die vallen onder de bodembedekkers wordt er veelal onderscheid gemaakt tussen groenblijvende en bladverliezende bodembedekkers. Hieronder staat een beschrijving van deze twee groepen.

Groenblijvende bodembedekkers

Een groen blijvende bodembedekker heeft het gehele jaar een groene kleur. Het is daarom bij veel mensen een geliefde soort omdat ook in de winterperiode uw tuin een groene kleur heeft. Daarnaast zijn de wintergroene bodembedekkers zeer effectief tegen onkruiden. Dit omdat ze het gehele jaar de ondergrond bedekken waardoor onkruiden geen groeimogelijkheden krijgen.

Bladverliezende bodembedekkers

Het nadeel van een bladverliezende bodembedekker is dat deze niet het gehele jaar een groene kleur aan uw tuin geeft. Daar tegenover staat wel dat je in de lente of zomer een zeer mooie bloeiperiode hebt. In deze periode ontstaan vaak talrijke bloemen in allerlei verschillende kleuren.

Veel mensen kiezen er voor om een combinatie van groenblijvende en bladverliezende bodembedekkers in hun tuin te plaatsen. Zo heeft men het gehele jaar een groene kleur in de tuin en in de lente en zomer ook de zeer mooi gekleurde bloemen.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten