HomeNieuwsBodembedekkers

Bodembedekkers

Wat zijn bodembedekkers?

Bodembedekkers zijn planten die in uw tuin in een korte periode grote oppervlakte kunnen bedekken. Het voordeel hiervan is dat u niet veel onkruid meer hoeft te wieden omdat de planten over het onkruid groeien en zo het onkruid verdrijven. Er zijn zowel hoge als lage bodembedekkers. Een zeer bekende bodembedekkende soort is de Pachysandra.

Welke soorten bodembedekkers zijn er?

Bij de plantsoorten die vallen onder de bodembedekkers wordt er veelal onderscheid gemaakt tussen groenblijvende en bladverliezende bodembedekkers. Hieronder staat een beschrijving van deze twee groepen.

Groenblijvende bodembedekkers

Een groen blijvende bodembedekker heeft het gehele jaar een groene kleur. Het is daarom bij veel mensen een geliefde soort omdat ook in de winterperiode uw tuin een groene kleur heeft. Daarnaast zijn de wintergroene bodembedekkers zeer effectief tegen onkruiden. Dit omdat ze het gehele jaar de ondergrond bedekken waardoor onkruiden geen groeimogelijkheden krijgen.

Bladverliezende bodembedekkers

Het nadeel van een bladverliezende bodembedekker is dat deze niet het gehele jaar een groene kleur aan uw tuin geeft. Daar tegenover staat wel dat je in de lente of zomer een zeer mooie bloeiperiode hebt. In deze periode ontstaan vaak talrijke bloemen in allerlei verschillende kleuren.

Veel mensen kiezen er voor om een combinatie van groenblijvende en bladverliezende bodembedekkers in hun tuin te plaatsen. Zo heeft men het gehele jaar een groene kleur in de tuin en in de lente en zomer ook de zeer mooi gekleurde bloemen.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten