HomeGrasmaaiersGrasmaaiers voor uw gazon

Grasmaaiers voor uw gazon

Welke grasmaaiers zijn geschikt voor uw gazon?

Om uw gazon op de ideale hoogte te kunnen maaien zijn er verschillende soorten grasmaaiers op de markt verkrijgbaar. Bij sommige grasmaaiers dient u zelf fysieke inspanning te leveren terwijl andere grasmaaiers nagenoeg het gehele werk voor u opknappen. Hieronder staan enkele grasmaaiers beschreven die op de huidige markt te koop zijn.

Handgrasmaaier

Een handgrasmaaier is één van de milieuvriendelijkste maaiers die op de markt verkrijgbaar is. Het nadeel van deze maaier is dat men deze met de fysieke kracht moet voortbewegen. Daarnaast blijft het gemaaide gras op uw gazon liggen wat daarna met een grashark opgeharkt en afgevoerd dient te worden. Al met al is het maaien van een gazon met een handgrasmaaier een zeer intensieve klus. Bij zeer grote oppervlakte grasland is het dan ook verstandiger om een ander soort maaier aan te schaffen.

Elektrische grasmaaier (accu)

Een Elektrische grasmaaier is een maaier die gevoed wordt door stroom. Deze maaiers worden veelal gevoed door een accu die u voordat u begint met maaien dient op te laden. De stroom zorgt ervoor dat de messen automatisch ronddraaien. Het voordeel hiervan is, is dat deze maaier veel makkelijker is voort te bewegen dan een gewone handgrasmaaier. Bij de nieuwere modellen wordt het gras ook direct opgevangen in een opvangreservoir achter de maaier. Hierdoor hoeft men na de maaibeurt geen gras meer op te harken. Een elektrische grasmaaier is iets minder milieuvriendelijk maar voor een middelgrote gazon een zeer goed alternatief.

Benzine grasmaaier

De benzine grasmaaier is een krachtigere maaier dan een elektrische maaier. Vaak wordt een benzine maaier dan ook gebruikt bij de grotere gazons. Het voordeel van een benzine maaier is dat deze zeer makkelijk is voort beweegt en het gras veelal direct wordt opgevangen in een reservoir achter de maaier. Zo bent u na het maaien direct klaar en hoeft u dus geen gras meer op te harken. Het nadeel van een dergelijke maaier is dat deze een stuk minder milieuvriendelijk zijn dan de hand of de elektrische maaier.

Zitmaaier

Voor de zeer grote gras oppervlakte wordt veelal gebruik gemaakt van een zitmaaier. Hierbij kun je denken aan graslanden achter een landhuis, voetbalvelden en golfgreens. Een zitmaaier is een machine waarop men kan gaan zitten en deze vervolgens te besturen. Onder deze machine zitten zeer grote en vlijmscherpe messen die het gras voor u zullen maaien. Het voordeel van een zitmaaier is dat deze in korte tijd grote oppervlaktes kan maaien zonder dat het enige moeite kost voor de bestuurder. Het nadeel is dat deze maaiers niet zo milieuvriendelijk zijn.

Robotmaaier

Een robotmaaier is een grasmaaier die automatisch wordt opgeladen bij een oplaadstation. Het enige wat u hoeft te doen is een route uit te stippelen die de robotmaaier dient te maaien. Deze route slaat de maaier op in zijn geheugen en zal op tijdsinstelling deze zelfde route keer op keer afleggen. Het voordeel hiervan is dat u niet thuis hoeft te zijn om het gazon te maaien en u hoeft zelf geen fysieke inspanning te leveren. Het enige wat u dient te doen na een maaibeurt is het opvang reservoir dat vol gras zit te legen. De robot maaier keert na een maaibeurt automatisch terug naar zijn oplaadstation zodat deze weer opgeladen wordt.

Wanneer kunt u het beste uw gras maaien?

Gras dient gemaaid te worden tijdens het groeiseizoen. Het groeiseizoen van gras is op zijn hoogst in de maanden mei t/m oktober. In deze periode kunt u het gras vrijwel iedere week een maaibeurt geven. U kunt het beste het gras maaien wanneer het gras droog is.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten