HomeGrasmaaiersGrasmaaier kopen

Grasmaaier kopen

“Zo! Ik ben even weg. Ben even een grasmaaier kopen.” Zo gaat het weleens. Maar waar ga je een grasmaaier kopen? En welke grasmaaier moet je dan hebben? Het kan natuurlijk zijn dat uw gazon behoefte heeft aan een bepaald type grasmaaier. En wat is uw budget ten aanzien van de grootte van uw gazon? Gaat u voor een handmatige maaier of hebt u liever een elektrische?

Grasmaaier kopen – welk type heb ik nodig?

Laten we eerst eens de soorten grasmaaiers benoemen. Dan kunnen we daarna gaan kijken welk type het beste past bij uw grasmat. Doorgaans kennen we drie soorten grasmaaiers:

  • Handgrasmaaier
  • Elektrische grasmaaier
  • Benzinegrasmaaier

Handgrasmaaier

Dit type is waarschijnlijk het meest bekend. Het is de aloude handmatige machine die u heen en weer over het gras moet bewegen. Tja, wie kent deze grasmaaier nou niet uit zijn of haar jeugd? U beweegt de grasmaaier heen en weer; daardoor worden messen aangedreven die het gras voor u maaien. De handgrasmaaier is bij uitstek geschikt voor een gazon dat kleiner is dan 50 m2.

Elektrische grasmaaier

Beschikt u over een grote grasmat, dan is het aan te raden een elektrische grasmaaier aan te schaffen. Deze grasmaaier – die wordt aangedreven door stroom – maait het gras doordat zeer snel roterende messen hun werk doen. Een elektrische grasmaaier is een stille maaier te noemen. In sommige gevallen beschikken deze maaiers over een accu, in andere gevallen zijn ze voorzien van een snoer en een stekker. Ook de robotmaaier valt in de categorie elektrische grasmaaiers.

Benzinegrasmaaier

Ook voor deze maaier geldt dat het juist geschikt is voor de grotere gazons. De hoeveelheid geluid dat wordt geproduceerd is doorgaans groter dan bij de elektrische grasmaaier. Het zijn meestal de zitmaaiers die in de categorie benzinemaaiers vallen. Bij deze type maaier kan men kiezen voor aandrijving van de wielen, de snelheid ervan kan worden ingesteld.

Grasmaaier kopen – welke is kwalitatief goed?

Welke grasmaaier kwalitatief goed en ook passend is voor uw tuin kunt u zelf na enig onderzoek bepalen. In veel gevallen is het zo dat de duurste maaiers de beste zijn. Maar toch hoeft u  echt niet altijd voor de duurste variant te kiezen. U dient een juiste afweging te maken tussen uw budget, uw wensen en de noodzaak voor uw gazon. Kijk voor meer informatie op de pagina Grasmaaiers. Daar vindt u een overzicht van de voor- en nadelen van diverse grasmaaiers.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten