HomeNieuwsTuinontwerp

Tuinontwerp

Wat is een tuinontwerp?

Een tuinontwerp is een tekening van uw toekomstige tuin gemaakt door een tuinarchitect. Tuinontwerpen worden zowel in 2d- als in 3d-tekeningen aangeleverd. Het voordeel van een 3d-tekening is, dat u als het ware door uw tuin heen kunt lopen en dieptes en accenten van bepaalde objecten beter kunt waarnemen. Het kan voor mensen die niet precies weten wat ze met hun tuin aanmoeten zeer verstandig zijn om een tuinontwerp te laten maken. Zo voorkomt u wellicht dat u spijt krijgt van bepaalde beslissingen.

Waar houdt een tuinontwerp rekening mee?

Een tuinontwerp houdt rekening met vrijwel al uw wensen. De tuinarchitect zal met u een gesprek inplannen, waarbij u al uw wensen kunt doorgeven. De architect zal deze wensen proberen door te voeren in het tuinontwerp. Hieronder staan enkele vragen die een tuinontwerper aan u zou kunnen stellen.

  • Houdt u van een natuurlijke tuin?
  • Houdt u van een moderne tuin?
  • Wenst u een moestuin?
  • Welke materialen vind u mooi?
  • Welke kleuren vind u mooi?
  • Wilt u een waterperk in uw tuin?
  • Wilt u een plantrijke tuin of juist een onderhoudsvriendelijke tuin?

Deze vragen zijn slechts enkele vragen die u bij een gesprek kunt verwachten. Daarnaast kunt uzelf natuurlijk uw wensen doorgeven aan de tuinarchitect. Heeft u bijvoorbeeld voorkeuren voor bepaalde belichting of beregening in uw tuin? Ook dat kan worden besproken. Nadat alles is doorgesproken zal de tuinarchitect een 2d- of 3d-tekening van uw toekomstige tuin gaan maken. Nadat deze gemaakt is, zal deze aan u getoond worden. Mocht u het met bepaalde punten niet eens zijn, dan kunnen deze nog worden aangepast. Daarnaast wordt er ook een beplantingsplan gemaakt. In het beplantingsplan staat welke plant- en boomsoorten er in uw tuin geplaatst zullen worden.

Tuinontwerp voor een kleine tuin?

Ook bij een kleine tuin kan het zeer verstandig zijn om een tuinontwerp te laten maken. Een tuinontwerper zal proberen iedere ruimte in een kleine tuin optimaal te benutten, zodat u heerlijk kunt genieten van uw tuin, hoe klein deze ook is.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten