HomeGrasmaaiersGrasmachine

Grasmachine

Is een grasmachine nu een maaimachine of zit er toch een verschil in? Deze termen worden nogal eens door elkaar gebruikt. Is dat erg? Nee, eigenlijk niet. Want de maaimachine verschilt in niets van de grasmachine.

Waar dient een grasmachine of maaimachine voor?

Dit lijkt een vreemde vraag. Iedereen weet tenslotte dat het een maaimachine wordt gebruikt om het gras te maaien. Maar waarom stellen we dan toch deze vraag? Blijkbaar is het niet voor iedereen duidelijk. Grofweg kunnen we stellen dat we – al dan niet met een maaimachine – om drie verschillende redenen het gras maaien, namelijk:

  • Het korter maken van het gras
  • Stimuleren van de groei van fijnere grassoorten
  • Overlevingskans van mos en onkruid beperken

Het korter maken van gras

Het spreekt voor zich dat gras gebaat is bij het regelmatig maaien ervan. Uw gazon ziet er niet uit als u het maaien telkens maar uitstelt en het niet met enige regelmaat gebeurt. Niets is mooier dan om vanuit uw huis of terras een perfect aangelegde en gemaaide grasmat te mogen aanschouwen.

Stimuleren van groei van fijnere grassoorten

Wat veel mensen niet weten, is dat maaien – bijvoorbeeld met een grasmachine – ook om andere redenen dient te gebeuren. Door het maaien wordt de groei van andere, meestal de fijnere varianten, grassoorten bevorderd en gestimuleerd. Tijdens het maaien heb je daar natuurlijk geen erg in, maar het is zeker een reden om regelmatig uw gazon te maaien.

Overlevingskans van mos en onkruid beperken

Het fenomeen mos en onkruid is meer dan bekend bij menig tuinbezitter. Voor de meesten is het wel duidelijk dat mos en onkruid het niet fijn vinden te worden gemaaid. Zij zien hun overlevingskansen enorm slinken als zij net enige regelmaat de scherpe messen over hun rug voelen. Aangezien de aanwezigheid van mos en onkruid voor veel tuinbezitters een doorn in het oog is, kunnen we ook in dit geval constateren dat er reden genoeg is uw gazon met enige regelmaat te maaien.

Kortom, het maaien van uw gazon met een maaimachine of grasmachine is belangrijker dan u denkt. Het regelmatig maaien draagt absoluut bij aan de algehele staat van uw gazon.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten