Maak je tuin winterklaar met kunstgras

0
486

Nu de herfst weer begonnen is, zal het niet lang meer duren voordat het echt winter wordt. We merken nu al dat de dagen korter, kouder en regenachtiger worden, dus we brengen steeds meer tijd binnen door. Heb je een tuin, dan wil je deze waarschijnlijk wel eerst nog winterklaar maken. Een typische klus om in deze tijd te doen, is kunstgras aanleggen. Dit klinkt gek, want je zou eerder denken dat het voorjaar een betere periode is om kunstgras aan te leggen. Toch vinden wij van niet en zijn we van mening dat het najaar de beste periode is om kunstgras aan te leggen. In dit artikel lees je waarom!

Veel water op dit moment


In de herfst en winter is er veel water omdat het natuurlijk veel regent, hagelt en sneeuwt. Dit water moet ergens heen en tuintegels zijn niet ideaal voor het doorlaten van water. Om deze reden wil je niet alleen tegels, maar ook een zachte en waterdoorlatende ondergrond in de tuin hebben. Je kunt dan denken aan planten, gras of kunstgras dus. Bij dit type ondergronden zakt het water veel makkelijker weg in de grond, waardoor het niet uitdroogt. Ook blijven er geen plassen water in de tuin liggen.

Altijd groen


Een fraai, groen grasveldje wil iedereen wel hebben. Toch komen veel mensen van een koude kermis thuis als ze erachter komen hoeveel werk en geld dit eigenlijk kost. Gras maaien, bekalken, bemesten, verticuteren, sproeien en zaaien is dus niet bepaald gratis. Bovendien is het gras in het najaar en winter ook helemaal niet groen, dus kun je er de helft van het jaar niet eens van genieten. Kies je voor kunstgras, dan kan dit wel. Kunstgras blijft namelijk het hele jaar door fraai en groen, ongeacht de weersomstandigheden en zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen!

Fotogenieke tuin


We benoemden het net al, maar kunstgras zorgt in de winter dus ook voor een groen plaatje. Het maakt de tuin nog steeds fotowaardig als de andere planten en bomen al hun bladeren verloren hebben. Dit beeld stemt je waarschijnlijk net een stukje vrolijker als het verder een regenachtige dag belooft te worden. Kunstgras is dus een echte boost voor je gemoedstoestand als je een beetje sip wordt door het druilerige weer.

In alle seizoenen genieten van kunstgras


Als je in het najaar kunstgras aanlegt, dan kun je het hele jaar door genieten van een onderhoudsvrije én groene tuin. Kunstgras kan dus bijna niet tippen aan echt gras of tegels. Een stevig gazon van kunstgras kan alle sneeuw, hagel, regen en dauw moeiteloos aan en laat het water door. Het is dus ook een milieuvriendelijkere optie dan bijvoorbeeld tegels die vrijwel geen water door laten. Kunstgras zorgt er daarnaast voor dat je op ieder moment de tuin in kunt stappen zodra de zonnestralen zich laten zien in het voorjaar en de zomer. Kinderen en huisdieren kunnen er ook veilig op spelen. Kortom, kunstgras kent eigenlijk alleen maar voordelen en het kost vrijwel geen moeite!