HomeDierenZo houd je jouw konijntjes in de tuin

Zo houd je jouw konijntjes in de tuin

Heb je net een andere woning gekocht maar is de tuin nog niet afgezet? Of wil je een goede afrastering maken omdat je van plan bent beestjes te gaan houden? Dan zijn er tal van goede materialen te koop om dit mee te doen. Zo weet je meteen zeker dat je beestjes niet kunnen ontsnappen en kun je ze met een gerust hart in een tuin of wei plaatsen.

Zet het terrein goed af met gaas

Heb je een woning gekocht in het buitengebied waar ook nog eens aardig wat grond bij ligt? Helemaal ideaal natuurlijk voor een fijn buitenleven maar het is wel belangrijk dat je je beestjes ook de kans geeft om rustig en veilig te kunnen grazen. Wil je een mooi stukje grond afbakenen om bijvoorbeeld een gezelschap konijntjes volop de ruimte te geven om rond te rennen, te spelen, te graven en alles op hun pad te besnuffelen? Dan is het zaak de plek waar je ze wilt laten lopen goed af te zetten met gaas.

Geef ze voldoende ruimte

Konijntjes zijn gezelschapsdieren en ze houden er erg van om samen met hun soortgenootjes te wonen dus koop altijd minimaal twee konijntjes. Ze hebben de ruimte nodig, dus naast een goed en ruim hok is het belangrijk dat ze ook een stuk grond krijgen om fijn te kunnen ravotten. Zeker als je voldoende ruimte hebt, is het goed ze een stuk te geven waar ze naar hartenlust kunnen spelen. Het is goed dat  dit stuk grond afzet zodat ze niet kunnen ontsnappen, maar op die manier kunnen ze ook niet in de rest van de tuin komen en voorkom je dat ze daar kuilen graven of zich te goed doen aan de mooie bloemen in het perk. Die eten ze namelijk ook rustig op als ze die lekker vinden.

Voorkom dat ze zich kunnen uitgraven

Konijntjes zijn nu eenmaal goede gravers dus maak niet alleen een stuk grond goed af, maar zorg er ook voor dat je dit in de grond aanlegt zodat ze zichzelf er niet uit kunnen graven. Gaas is er in allerlei soorten en maten dus het is belangrijk dat je een goed soort kiest waardoor de konijntjes niet kunnen ontsnappen. Er bestaat bijvoorbeeld gaas met vrij grote mazen, maar er is ook gaas te koop voor kleinere dieren. Houd altijd rekening met de grootte van de konijntjes. Als je een kleiner soort koopt, zorg dan voor een afzetting met fijnmazig gaas want ze zullen toch proberen zich er doorheen te wurmen. Schapengaas met vrij grote openingen werkt dan bijvoorbeeld niet want daar zijn ze zo door.

Controleer regelmatig de staat van het gaas

Konijntjes zijn natuurlijk, naast goede gravers, ook kampioenen in knagen. Zorg er daarom voor dat je stevig gaas koopt waarin ze niet zomaar een gat kunnen knagen. Controleer regelmatig de staat van het gaas zodat je zeker weet dat het niet stuk is en ze er niet uit kunnen. Konijntjes zijn avonturiers en ze zullen zeker proberen hun terrein uit te breiden.

Foto door Satyabratasm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten