HomeArtikelen in beeldVeranda samenstellen: voor welk materiaal kies ik? 

Veranda samenstellen: voor welk materiaal kies ik? 

Overweeg je om een veranda te plaatsen? Dan kom je al snel tot de conclusie dat het aanbod erg groot is. Veranda’s van bijvoorbeeld degoedkoopsteveranda.nl zijn geheel naar wens en smaak samen te stellen. Heel fijn, want zo geniet je straks echt van dé perfecte toevoeging van jouw woning. Toch is het wel belangrijk om van tevoren wat (zelf)onderzoek te doen. Want waar moet jouw veranda precies aan voldoen? En belangrijker nog: voor welk materiaal kies je? In dit artikel geven we enkele tips en bespreken we de verschillende mogelijkheden om die keuze te vereenvoudigen. 

Denk goed na over de functie van de veranda 

Veranda’s kunnen voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. In veel gevallen wordt dit gezien als verlengstuk van de woning en biedt de veranda de mogelijkheid om de luxe van binnen en de vrijheid van buiten te combineren. Zo geniet je nog langer van het buitenleven en zit je heerlijk beschut terwijl je lekker kunt relaxen in eigen tuin.

Een veranda kan echter ook andere functies dienen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om deze als opslagplaats te gebruiken of als werkplek om lekker te klussen.

Logischerwijs vertelt de functie je ook meer over de materialen die gebruikt moeten worden. Misschien gebruik je de veranda bijvoorbeeld enkel in de zomer en lente. Dan hoef je geen zwaar geïsoleerde veranda aan te schaffen. Maar kies je ervoor om de veranda het hele jaar door te gebruiken? Dan ben je ook op zoek naar zwaardere materialen met meer isolatie om zo echt extra leefruimte te creëren.  

Passend bij de stijl van de woning 

Ook is het slim om naar de stijl van de woning te kijken. Heb je bijvoorbeeld een oudere woning? Dan gebruik je liever geen opvallende materialen zoals glas, aluminium of kunststof. In dat geval staan houten verandas veel mooier. Bij een nieuwbouwwoning is juist glas weer veel mooier. 

Kom je er niet uit of vind je het lastig om in te schatten hoe dit er dan straks uit komt te zien? Neem dan contact op met een bedrijf gespecialiseerd in de bouw van veranda’s. Deze kan vaak op verschillende manieren tonen wat de beste keuze is voor jouw woning.

Verschillende soorten veranda’s 


Veranda’s zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. De bekendste materialen die gebruikt worden zijn: 

  • Glazen veranda’s 

Een glazen overkapping brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is toch wel dat het zicht nauwelijks wordt belemmerd. Het voelt dus echt alsof je volledig buiten bent. Zelfs als de veranda is dichtgemaakt voor meer beschutting. Daarnaast geeft het een moderne uitstraling aan de woning en tuin en is het relatief onderhoudsvrij. 

  • Polycarbonaat 

Overweeg je een veranda van polycarbonaat? Ook dit is een verstandige keuze. Het materiaal is goed bestand tegen uv-stralen, wat verkleuring tegengaat. Hierdoor is de levensduur langer. Bovendien vraagt het materiaal weinig onderhoud. Daarnaast is het materiaal lichter dan bijvoorbeeld glas en werkt het brandvertragend. 

  • Aluminium 

Aluminium veranda’s ogen zeer modern, zijn onderhoudsvrij en beschikken over een zeer lange levensduur. Daarnaast isoleert aluminium uitstekend. Hierdoor kan ook de isolatiewaarde van de woning toenemen en geniet je van een energiezuinige uitbreiding van de woning. 

Fotocredits

Afbeelding van kalcommodore via Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten