HomeNieuwsEen zwemvijver

Een zwemvijver

Wat is een zwemvijver?

Veel mensen dromen ervan. Het kunnen zwemmen in helder chloorloos water en kunnen genieten van het onderwaterleven. In uw eigen tuin is dat tegenwoordig mogelijk. Het is een steeds groter wordende trend; het aanleggen van een zwemvijver in uw tuin.

Een zwemvijver is niets meer dan een vijver in uw tuin, waarin u zelf een duik kunt nemen. De vijver is zo ontworpen dat u er zelf in rond kunt zwemmen en zo het onderwaterleven van dichtbij kunt bekijken.

Hoe werkt een zwemvijver?

Een zwemvijver verschilt niet zoveel met een gewone vijver. Echter, een zwemvijver dient wat groter en dieper te zijn, zodat er daadwerkelijk in gezwommen kan worden. Daarnaast is het van belang dat er een sterke folie wordt gebruikt, zodat deze niet gaat lekken bij veelvuldig gebruik. Vaak is de diepte van een zwemvijver rond de 160 cm. Op deze diepte is het goed mogelijk om te kunnen zwemmen. De grootte van de vijver hangt natuurlijk af van de grootte van uw tuin.

Veelal wordt een zwemvijver op een zonrijke plaats aangelegd. Het water warmt daardoor sneller op, waardoor u er eerder gebruik van kunt maken. Het voordeel van een zwemvijver is dat er geen chloor in zit en dus beter is voor het milieu en uw gezondheid. Daarnaast kiezen sommige mensen ervoor om ook vissen uit te zetten in de zwemvijver. In dat geval kunt u d.m.v. een duikbril de vissen onder water van zeer dichtbij bekijken. Dat is voor sommige mensen een zeer mooie ervaring.

Hoe groot moet de filter zijn in een zwemvijver?

Het is afhankelijk van de grootte en diepte van uw vijver hoe groot de filter moet zijn. Het is van belang dat u de inhoud van uw vijver berekent. Dit kunt u doen door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte van uw vijver en de uitkomst te vermenigvuldigen met de gemiddelde diepte van uw vijver. Zorg er wel voor dat u alle maten in meters in deze formule invult. Wanneer de inhoud van uw vijver is berekend, kunt u een passende filter kopen. Hiervoor gaat u naar een tuincentrum waar u de inhoud van uw vijver doorgeeft. Vervolgens zullen zij voor u een passende filter uitkiezen.

Daarnaast is het mogelijk om uw zwemvijver te filteren met zogenaamde filterende moerasplanten. Deze planten zuiveren op een natuurlijke manier het water in uw vijver.

Vorig artikel
Volgend artikel

1 REACTIE

  1. Bedankt voor het delen van deze tips over zwemvijvers. Wij denken er ook over na om een zwemvijver aan te leggen, omdat we een normaal zwembad lastig vinden in het onderhoud. Ik ga mij wel even verdiepen in de soorten filter. Wellicht vind ik mensen in mijn omgeving die ervaring hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten