20.1 C
Utrecht
HomeNieuwsBeregeningsinstallatie aanleggen

Beregeningsinstallatie aanleggen

Wat is een beregeningsinstallatie?

Een beregeningsinstallatie kan worden gezien als een sproei-installatie. Deze is aangesloten op water dat keurig wordt besproeid over uw gazon. Een beregeningsinstallatie kan verschillende bronnen hebben. Het is niet alleen de buitenkraan waarop zo’n installatie wordt aangesloten. Voor de toevoer van water kent men vier verschillende bronnen:

  • Leidingwater
  • Oppervlaktewater
  • Grondwater
  • Water uit bassin

Om het sproeien zo goed mogelijk te laten plaatsvinden dienen de sproeiers – die voorradig zijn in de bouwmarkten en bij speciaalbedrijven – van een goede kwaliteit te zijn. Voor het ene gazon kan sproeier A geschikt zijn, voor een ander gazon is sproeier B wellicht de beste optie. Kortom, laat u goed informeren over welke sproeier het beste past bij uw gazon.

Hoe ziet een beregeningsinstallatie eruit?

Een beregeningsinstallatie is verkrijgbaar in allerlei vormen en afmetingen. Op bovenstaande afbeelding krijgt u een algemene indruk van hoe het er uitziet tijdens het sproeien. Maar zoals u weet, bevindt een beregeningsinstallatie zich doorgaans voor bijna 100 procent onder de grond. Als u toch benieuwd bent naar hoe zoiets er ondergronds uitziet, zoek dan op internet naar de juiste afbeeldingen van een beregeningsinstallatie.

Een klein deel van de installatie bevindt zich tijdens het sproeien boven de grond. Het zijn de zogenaamde pop-up paaltjes die tijdelijk boven de grond verschijnen om hun werk te doen. Ook de eenvoudige versie van een beregeningsinstallatie – die u handmatig kunt verplaatsen en waarvan de slang gewoon bovengronds loopt – kent u ongetwijfeld. Deze versie kent echter enkele nadelen. De voordelen van een professionele beregeningsinstallatie worden in de volgende alinea besproken.

Voordelen van een beregeningsinstallatie

Als u zo’n installatie eenmaal in bezit hebt, kent het vele voordelen. Dat was tenslotte de bedoeling. Geen gesjouw met tuinslangen. En geen twijfel of al het gras wel besproeid is. Bij een juiste installatie en afstemming zijn de voordelen meer dan interessant te noemen.

  • Eenmalig installeren en de tuinberegening vindt altijd op een correcte manier plaats.
  • Automatische beregening kan worden ingesteld; u hoeft dus niet altijd thuis te zijn om de installatie te starten.
  • Bij uitbreiding van uw tuin is ook de beregeningsinstallatie eenvoudig uit te breiden.
  • Bij een beregeningsinstallatie is het mogelijk om grond- of oppervlaktewater als goedkope bron te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten