HomeBestratingTrends sierbestrating

Trends sierbestrating

Trends sierbestrating –  ze zijn er altijd. Het begrip is er één van alledag. De ene trend komt nog maar net om de hoek kijken of de volgende is alweer in aantocht. Alle trends die de revue passeren, zijn eigenlijk continu in te delen in dezelfde vier categorieën.

De vier categorieën voor trends in sierbestrating:

  • Voor de functionele tuinier
  • Voor de groene tuinier
  • Voor de luxe tuinier
  • Voor de levensgenieter

Trends sierbestrating – functionele tuinier

Een functionele tuinier is vooral op zoek naar trends die betrekking op een comfortabele tuin die eenvoudig is aan te leggen en die gemakkelijk in het onderhoud is. In alles is terug te zien dat functionaliteit de boventoon voert. Dat heeft niet allen betrekking op bijvoorbeeld het terras, maar ook op andere functionele zaken zoals de speeltoestellen voor de kinderen of een comfortabel prieel achter in de tuin. Ook in het gebruik van praktische tuinbestrating zie je vaak de wensen van de bewoner terug.

Trends sierbestrating – groene tuinier

Het karakter en de wensen van een groene tuinier zijn onherroepelijk in een tuin terug te zien. Er moet genoeg plaats zijn om overal kleine potjes te plaatsen om daar de eigen moestuin in te laten groeien. Ook een mooi begroeide pergola is doorgaans een vast onderdeel van de tuin van de groene tuinier. Ook een groene tuinier kan worden gezien als een functionele tuinier, maar dan wel met een iets andere insteek.

Trends sierbestrating – luxe tuinier

Kwaliteit en klasse zijn begrippen die boven komen drijven als je een tuin van de luxe tuinier bekijkt. Logischerwijs zijn de aanwezige tuinelementen afkomstig uit de iets duurdere prijsklasse. De luxe tuinier laat de bestrating aanleggen door een professional en wil genot, kwaliteit en comfort gebundeld zien in zijn of haar tuin. Het kwaliteitsmateriaal zie je vaak terug in een natuurstenen terras, een mooi tuinameublement, een overkapping – al dan niet met de mogelijkheid om deze ’s winters af te sluiten en eventueel een waterpartij om de sfeer in de tuin een impuls te geven.

Trends sierbestrating – levensgenieter

Als je geniet van je leven, doe je dat zeker ook in je tuin. De tuin moet voor de levensgenieter dienen als een oase van rust. Rustig zitten met een wijntje of een koffie op een tuinstoel van een lokaal tuincentrum is voor zulke mensen genoeg. De elementen die je vaak terugziet in een tuin van een levensgenieter zijn doorgaans duurzaam en vooral onderhoudsarm. Ook een buitenkeuken zou zomaar onderdeel kunnen zijn van het geheel. De mogelijkheid om te kunnen eten en drinken in een rustige omgeving is waar een levensgenieter c.q. tuinier naar op zoek is.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten