HomeAlgemeenEen passende lichtstraat, maatwerk of een standaard maat?

Een passende lichtstraat, maatwerk of een standaard maat?

Wanneer u op zoek bent naar de perfecte lichtstraat voor een overkapping bij GLASvakwerk, wordt u geconfronteerd met een belangrijke beslissing: kiest u voor een standaard lichtstraat met vaste afmetingen, of gaat u voor maatwerk? 

Standaard afmetingen.

GLASvakwerk biedt vier standaard afmetingen aan voor lichtstraten: 100×100 cm, 200×100 cm, 300×100 cm en 450×100 cm. Het is belangrijk op te merken dat deze afmetingen gebaseerd zijn op de “sparing maatvoering”, wat verwijst naar de afmeting van het gat in uw dak. Bijvoorbeeld, de 100×100 variant is geschikt voor een uitsparing van 100×100 (buitenmaat).

Een van de voordelen van het kiezen voor een standaard afmeting is de scherpe prijs. Deze lichtstraten zijn doorgaans voordeliger dan maatwerkopties. Bovendien kunnen ze veel sneller geleverd worden, wat handig kan zijn als u uw project op korte termijn wilt voltooien. Een ander pluspunt is dat u ze inclusief een “losse opstand” kunt bestellen, wat de installatie vereenvoudigt.

Maatwerk.

GLASvakwerk.nl staat bekend om zijn maatwerk lichtstraten en biedt opties voor grotere afmetingen. Vaak wordt maatwerk overwogen nadat de dakdekker klaar is en het exacte formaat van de lichtstraat kan worden bepaald. Een op maat gemaakte lichtstraat kan perfect aan uw specifieke behoeften voldoen, maar deze optie is wel altijd duurder dan de standaardopties. Als u echter nog in de “vooronderzoek fase” zit en nog geen dak heeft, is het van cruciaal belang dat u begrijpt hoe de maatvoering werkt en waar u rekening mee moet houden.

Bij het inmeten en bestellen van een niet geïsoleerde lichtstraat (plat dak) van GLASvakwerk.nl begint u met de sparingsmaat, de maat van het “gat in uw dak”. Daar voegt u de opstand aan toe, die minimaal 7 cm breed is en dient als de houten “verhogingsrand” die de lichtstraat ondersteunt. Vervolgens voegt u de “verplichte oversteek” toe, wat het gedeelte van de lichtstraat is dat uitsteekt buiten de opstand. Een aanbevolen oversteek is 3,5 cm. De som van deze elementen – sparingsmaat + opstand + oversteek – bepaalt de totale (buitenste) maat van de enkele glasplaat.

Nu u deze belangrijke informatie heeft, bent u goed voorbereid om de juiste lichtstraat te kiezen voor uw project. Of u nu gaat voor een standaard afmeting of maatwerk, u kunt rekenen op hoogwaardige lichtstraten die natuurlijk licht in uw ruimte laten stromen en esthetische elegantie toevoegen aan uw leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten