HomeAlgemeen5 x unieke ideeën voor in je tuin

5 x unieke ideeën voor in je tuin

Je tuin is iets heel persoonlijks en kun je echt alle kanten mee op. Wij hebben een aantal unieke ideeën voor je op een rijtje gezet ter inspiratie voor je eigen tuin. Hopelijk heb je er iets aan!

1 Houten loungebanken met kussens: creëer een mooie hoek

Een ontzettend leuk (en creatief!) idee om zelf te maken: houten loungebanken! Lekker om op te liggen en barbecues te organiseren in de lente en de zomer. Heerlijk! Hier moet je natuurlijk wel een kleine tuin voor hebben, maar zelfs met alleen een balkon zou je hier iets mee kunnen doen.

2 Graszoden

Als het gaat om het verkrijgen van een dik, gezond gazon, gaat er niets boven graszodenrollen voor onmiddellijke voldoening. Lees enkele veelgestelde vragen over graszoden, en kijk of dit iets is voor jouw tuin.

3 Tropische planten

Tropische planten geven je tuin een unieke sfeer. Bananenplanten, yucca, palmbomen of bamboe: je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan geplant worden in de Nederlandse tuin. Hiermee creëer je een tuin met een buitenlandse vibe. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet dagelijks het gevoel hebben op vakantie te zijn? Tropische planten zorgen voor een luxe en weelderige uitstraling.

4 Jungle-effect

Ben je weleens in een dichtbegroeide jungle geweest, waar je doorheen moest ploeteren, maar de geluiden van de vogels en het regenwoud je een ontzettend rustig gevoel gaf? Dit geluid kun je ook wel vergelijken met brown noise. Dit is een geluid op een bepaalde frequentie waardoor je lichaam tot rust komt. Dit geluid kun je ook creëren in je achtertuin en zal je tuin direct een enorm andere sfeer geven.

5 Eigen gebouwd bad en buitendouche

Je zult er misschien niet meteen aan denken, maar we hebben het nu meerdere keren gezien in warmere landen en vinden dat het meer zijn intrede moet maken in Nederland. Want: buiten badderen en douchen is zó heerlijk en hoeft niet alleen iets voor de vakantie te zijn. Creëer je eigen laidback surf-style vakantie, in je eigen tuin! Kijk op Pinterest voor talloze ideeën over een douche in je achtertuin en hoe je dit het beste kunt aanpakken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten