HomeAlgemeen3 tips om nog meer uit eigen tuin te halen

3 tips om nog meer uit eigen tuin te halen

Is jouw tuin wel toe aan vernieuwing? Of ga je binnenkort verhuizen en heb je dan eindelijk de tuin waar je al zo lang van droomt en wil je er nu echt alles uithalen wat erin zit? Dan wordt het hoog tijd om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Als je deze zomer echt optimaal van je eigen tuin wilt genieten, is het namelijk belangrijk om nu alvast te beginnen. Maar waar denk je aan? Waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat je alles uit eigen tuin haalt? Wij gingen op onderzoek uit en hebben een aantal handige tips voor je verzameld.

1. Geniet het hele jaar door van de tuin

De grootste fout die veel mensen maken is dat ze de tuin enkel gedurende de lente en zomermaanden intensief gebruiken. De rest van het jaar staat deze er maar wat troosteloos bij. Dat is jammer, want waarom zou je niet van het buitenleven kunnen genieten als het weer minder wordt? Juist dan is het ook fijn om regelmatig even naar buiten te gaan en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. 

Met de producten van tuyn-kamer.nl creëer jij eenvoudig een oplossing voor dit probleem. Laat een tuinhuis plaatsen of creëer zelfs een geheel nieuw buitenverblijf. Op die manier kan je door weer en wind van je tuin genieten. 

Wist je dat een tuinhuis of buitenverblijf ook uitstekend gebruikt kan worden voor andere doeleinden? Waar veel mensen een tuinhuis bijvoorbeeld nog altijd enkel inzetten als opslagruimte, is er juist nog veel meer mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hier een luxe kantoor van te maken, een hobbyruimte of zelfs gastenverblijf. Zo haal je daadwerkelijk alles uit de beschikbare ruimte in de tuin. Als je voor één van hun beschikbare prefab modellen kiest, is deze ook nog eens heel snel en gemakkelijk in de tuin te plaatsen. Zo geniet je al binnen de kortste keren van jouw nieuwe aanwinst. 

2. Kijk kritisch naar de tuin

Nu is het moment om je tuin echt eens kritisch te bekijken. Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent dat je ook langzaam weer meer tijd in de tuin gaat doorbrengen. Houd de tuin eens een hele dag goed in de gaten. Waar geniet je van? Wat ontbreekt er? Waar zou je meer uit kunnen halen? 

Onderzoek bijvoorbeeld op welke plek in de tuin de zon het eerst doorkomt. Misschien zou je hier een tafeltje kunnen plaatsen, zodat je in de vroege ochtend al van een heerlijk ontbijtje in de zon kunt genieten. Dit soort kleine aanpassingen maken de tuin al veel aantrekkelijker. 

3. Speel met de verschillende bloeitijden

Het is toch zonde als de tuin enkel in het voorjaar en de zomer in bloei staat? Er zijn ook genoeg planten en bloemen die juist gedurende de koudere maanden op hun mooist zijn. Door in de tuin te spelen met verschillende bloeitijden, zorg je ervoor dat deze er altijd mooi en uitnodigend uitziet.

Foto credits

Foto door Mike Bird: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/brown-teal-en-white-stone-fragmentsa-424154/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten