17.7 C
Utrecht
HomeNieuwsTuinarchitect

Tuinarchitect

Wat is een tuinarchitect?

Een tuinarchitect is een persoon die uw tuin naar uw wensen ontwerpt en eventueel laat aanleggen. Hij houdt hierbij rekening met de grootte en de vormen van uw tuin. Daarnaast zal hij kijken naar de stijl van het huis en zal de tuin op deze stijl aanpassen.

Werkzaamheden van een tuinarchitect

Ten eerste plant een tuinarchitect een gesprek met u om uw wensen aan te horen. U krijgt vragen over wat uw stijl is, welke kleuren en vormen u mooi vindt etc. Daarnaast kijkt de architect ook naar de stijl van uw huis. Al deze wensen en ideeën noteert de architect en probeert zo een beeld te krijgen over hoe de tuin ontworpen er uit zou kunnen gaan zien.

Vervolgens wordt een keuze uit materialen en plantsoorten gemaakt. Hierbij vraagt de architect natuurlijk naar uw budget en welke materialen en planten u mooi vindt. Nadat hij alle informatie heeft verzameld, maakt hij een driedimensionale tekening. Op deze wijze wordt langzaamaan duidelijk wat de stijl van de tuin wordt en hoe de tuin er in de toekomst mogelijk uitziet.

Wanneer de driedimensionale tekening af is, zal er nog een gesprek plaatsvinden met de klant om door te spreken wat de klant wel en niet mooi vindt. Ook worden tijdens dit gesprek de plantsoorten besproken. Zo kan de architect o.a. invoeren welke bloemkleuren en planthoogtes de voorkeur hebben. Wanneer alle bomen en planten uitgekozen zijn, wordt er een beplantingsplan gemaakt. Er wordt dan gekeken op welke plaats welke planten en bomen geplaatst zullen worden.

Daarnaast houdt de architect ook rekening met eventuele elektriciteitskabels en waterleidingen in uw tuin. Het zorgt ervoor dat u op iedere gewenste plek in uw tuin water en elektriciteit hebt.

Wat is de toegevoegde waarde van een tuinarchitect?

Een tuinarchitect heeft als taak al uw wensen in de tuin te verwerken en te zorgen voor een mooi tuinontwerp. Daarnaast denkt een tuinarchitect ook zeer goed na over praktische zaken. Hierdoor komt u achteraf nooit voor ongewenste verrassingen te staan. Een ander voordeel is dat de architect een driedimensionale tekening maakt, waarop u al kunt zien hoe de tuin er uit komt te zien. Mocht u het niet helemaal eens zijn met de tekening, dan kan deze nog worden aangepast.

Vorig artikelOnkruid in de tuin
Volgend artikelEngerlingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten