HomeNieuwsTuinontwerpen

Tuinontwerpen

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin zijn er veel zaken die op u af komen. Het kan niet anders dat u daarvoor een hovenier en/of een ontwerper inschakelt. Tuinontwerpen is een complexe klus waar onder meer het volgende bij komt kijken:

  • Is de ligging van mijn tuin geschikt voor mijn persoonlijke wensen?
  • Sluiten mijn wensen aan bij mijn budget?
  • Welke blikvangers wil ik in mijn tuin?
  • Welke keuze in materiaal maak ik?

Deze kwesties spelen allemaal een aanzienlijke rol. En dat terwijl u nog niet eens bent begonnen. Het voortraject is dus ontzettend belangrijk. Voorlopig richten we ons even op puur en alleen het ontwerp van de tuin. De uitvoering laten we even achterwege.

Tuinontwerpen – welke soorten zijn er?

Uw ontwerp kunt u maken zoals u het wilt. U maakt uw wensen kenbaar en de ontwerper kijkt of het allemaal toe te passen is. Dat alles kan in overleg gebeuren. Maar vooraf dienen we nog een andere keuze te maken. Het gaat dan niet zozeer over hoe uw tuin eruit komt te zien, maar over de soorten tuinontwerpen die er bestaan. We noemen er een aantal in willekeurige volgorde:

  • Tuinontwerpen in 2D-plattegrond
  • Tuinontwerpen in 3D-plattegrond
  • Tuinontwerpen in vogelvluchtimpressie
  • Tuinontwerpen in schets

Vraag bij uw eigen ontwerper naar de mogelijkheden die hij u kan bieden. Het belangrijkste van alles is dat van tevoren duidelijk is wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn. Tijdens het aanleggen van uw tuin is het logischerwijs haast niet meer mogelijk om zaken nog drastisch te wijzigen.

Tuinontwerpen – zijn alle ontwerpen mogelijk?

Om deze vraag zo goed en volledig te beantwoorden, moeten we eigenlijk op de hoogte zijn van al uw persoonlijke wensen. In eerste instantie zouden we kunnen stellen dat alles uitvoerbaar is, zeker als het financiële aspect geen rol speelt. Dan zijn de mogelijkheden eindeloos en hebt u op het einde een tuin die voelt als uw eigen paradijsje. Maar dat moet natuurlijk ook kunnen met een ‘normaal’ budget.

Goed overleg met uw ontwerper – en natuurlijk ook met de uitvoerder van het hele plan – is noodzakelijk. Uw ontwerper zal doorgaans wel weten wat uitvoerbaar is en wat niet. Ook kunt u ervoor zorgen dat – indien nodig – de betreffende ontwerper in contact komt met de uitvoerende hovenier. In samenspraak met alle partijen moet het mogelijk zijn uw droomtuin te verwezenlijken.

Neem voor algemene informatie over het ontwerpen van uw tuin even een kijkje op Tuinontwerp Algemeen.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten