20.1 C
Utrecht
HomeNieuwsLed tuinverlichting

Led tuinverlichting

Led tuinverlichting is populair. De populariteit van deze vorm van verlichting heeft meerdere redenen. Toch is nog niet iedereen overtuigd van het gebruik en de voordelen van led verlichting en blijft men vasthouden aan de aloude vorm van tuinverlichting. In dit artikel vertellen we u er meer over.

Led tuinverlichting – wat is het?

De letters led staan Light Emitting Diode. Oké, dan weet u eigenlijk nog niets. Maar de kern van het verhaal zit ‘m in het gegeven dat led verlichting geen gebruikmaakt van verbranding, maar dat het een elektronische lichtbron is.

Wist u dat led verlichting al meer dan 100 jaar bestaat? Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het is echt waar. Decennialang heeft men er niet naar omgekeken, waarschijnlijk om de reden dat het financieel niet haalbaar bleek om led verlichting dusdanig te ontwikkelen, dat het voor de klant betaalbaar zou zijn.

Toch nam de verkoop van led verlichting zo’n twintig jaar geleden een enorme vlucht. Deze vorm van verlichting werd plots betaalbaar voor elke burger. Dat led verlichting enorm populair is geworden is u vast niet ontgaan. De opmars van led verlichting wordt eigenlijk gemarkeerd door de volgende drie kernwoorden:

  • Aangenaam
  • Functioneel
  • Betaalbaar

Als we de bovenstaande drie kernwoorden vertalen naar de tuin, passen ze heel goed bij elkaar. Onze tuin – en dus ook onze buitenverlichting – wordt door de jaren steeds belangrijker. Niet alleen in de zomer willen we graag in de tuin vertoeven, maar ook in het vroege voorjaar en het late najaar willen we naar buiten.

Het komt dan heel goed uit dat led tuinverlichting over deze eigenschappen beschikt. Deze verlichtingsvorm is in staat het buitenleven in uw achtertuin te veraangenamen. De mogelijkheden met led verlichting zijn eindeloos. Dat is dan uitstekend toe te passen om de vele opties die uw tuin heeft.

Led tuinverlichting – welke sfeer geeft het?

Over de sfeer van led verlichting in uw tuin kan eindeloos worden gediscussieerd. De ene vindt het geweldig, de ander vindt het koud en kil. Los van de sfeer zijn de wensen van de tuinbezitter veel gemakkelijker toe te passen dan bij andere lampen. Het is nu voor u veel gemakkelijker om de juiste sfeer te creëren bij een bepaald deel van uw tuin.

Als geen ander kunt u met led verlichting accenten leggen op bepaalde delen van uw tuin. Denk eens aan mooi ornament of beekloopje dat zich achter in de tuin bevindt. Met een mooie lichtstraal is het mogelijk deze delen net even wat extra cachet te geven. Met led tuinverlichting kunt u als trotse bezitter van uw mooie tuin zelf bepalen welke aspecten extra aandacht mogen krijgen.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer on Graszaadteelt
Betty Banis on Kruidenplanten
Bregje on Tuinonderhoud
Jan Dijkstra on Waterplanten
Ferdinand Schneider on Type beregening
Bert on Gazon beregenen
Angelique van Dam on Kunstgras onderhoud
Loes Masseree on Gazonziektes
Sandra Vaessen on Coniferen
Tuinpedia.nl on Wanneer gras zaaien?
Björn on Soorten onkruid
ilse on Klimplanten
Stephan on Graszaad
Charlotte Icke on Type beregening
C. van Dongen on Emelten
Ellen van Amsterdam on Coniferen
M Spaans on Coniferen
d.e. van de werff on Graszoden leggen
Tuinpedia.nl on Gazonziektes
wilhelmien on Gazonziektes
Jan Groot on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Klimplanten
carla on Klimplanten
Coby on Gazonmest
berthie on Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers on Hazelaarschermen
Green Gardens on Graszaadteelt
Mw. M Moelands on Graszaad
Van Hootegem Hugo on Graszaad
Wigman on Gazononderhoud
branco on Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl on Soorten onkruid
Tuinpedia.nl on Waterplanten
dijkhof on Klimplanten