HomeAlgemeenDe stylish stadse gezinstuin

De stylish stadse gezinstuin

Beperkte ruimte:

Dat niet iedereen een groot park ter beschikking heeft om een droomtuin te realiseren, is  zeker in ons drukbevolkte landje een feit. Toch heeft juist het stadse gezin ook behoefte aan een tuin waarin men gezellig kan recreëren en vertoeven. De afstemming tussen het groen van planten, bomen, bloemen en overig bruikbare recreatieve ruimte is dan ook geen sinecure en veel moeilijker dan wanneer men een heel weiland ter beschikking heeft.

Comfort op de vierkante centimeter:

Toch komt u in een stylish stadse gezinstuin alle noodzakelijke elementen tegen. Vaak juist aangevuld met leuke gimmicks en vernuftigheden, die ruimtebesparend werken. denk aan zitmeubilair, waarin attributen en kussens ook ‘s winters kunnen worden opgeslagen. het creëren van een knus en intieme zithoek, zonder direct in de kijkte zitten van buren en andere omwonenden. een klim- of speelelement, dat ook multifunctioneel bruikbaar is.

Geen bonte mengelmoes aan kleuren

Ook een stadse gezinstuin heeft groen als basis. Geur en kleur is juist in een stylish ontworpen stadstuin van groot belang. Het zal rust en ruimte brengen. De nadruk zal dan eerder op de vele tinten groen liggen, zoals het gebruik van grassen en kruiden, dan op het gebruik van veelkleurige bloemen, tenzij er juist om enkele in het oog springende accenten gevraagd wordt, zoals een fuchsia gecombineerd met een of meerdere kussens in dezelfde kleur. Uw tuinontwerper zal als een ware architect de mogelijkheden en uw wensen in beeld brengen en harmonie willen scheppen tussen uw in- en exterieur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest gelezen

Recent commentaar

Rudi Wortelboer op Graszaadteelt
Betty Banis op Kruidenplanten
Bregje op Tuinonderhoud
Jan Dijkstra op Waterplanten
Ferdinand Schneider op Type beregening
Bert op Gazon beregenen
Angelique van Dam op Kunstgras onderhoud
Loes Masseree op Gazonziektes
Sandra Vaessen op Coniferen
Tuinpedia.nl op Wanneer gras zaaien?
Björn op Soorten onkruid
ilse op Klimplanten
Stephan op Graszaad
Charlotte Icke op Type beregening
C. van Dongen op Emelten
Ellen van Amsterdam op Coniferen
M Spaans op Coniferen
d.e. van de werff op Graszoden leggen
Tuinpedia.nl op Gazonziektes
wilhelmien op Gazonziektes
Jan Groot op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Klimplanten
carla op Klimplanten
Coby op Gazonmest
berthie op Gazon beluchten
Marleen Raaijmakers op Hazelaarschermen
Green Gardens op Graszaadteelt
Mw. M Moelands op Graszaad
Van Hootegem Hugo op Graszaad
Wigman op Gazononderhoud
branco op Onkruid in de tuin
Tuinpedia.nl op Soorten onkruid
Tuinpedia.nl op Waterplanten
dijkhof op Klimplanten